StoryEditorOCM
Strani nogometdošao kući

Tonio Teklić: Ono čega se Turci najviše pribojavaju jest naš vezni red

Piše Jurica Radić/SN
11. listopada 2023. - 21:26

Četiri dana odmora dobili su igrači Trabzonspora, pa je tako i Tonio Teklić doletio kući u Solin. Na “domaćem” suncu odmorit će se četiri dana, napuniti baterije i vratiti se u četvrtak na trening Trabzonspora.

Tko će povesti trening, to je pitanje na koje ni Teklić nema konkretnog odgovora. Jer, mediji su već objavili da je Nenad Bjelica dobio otkaz u klubu s Crnog mora.

- Odmah nakon utakmice u Adani svi smo otišli na kratki odmor, tek kada sam stigao u Split vidio sam da se piše o tome, ali ništa službeno nismo dobili - kazao nam je Teklić.

Je li se trener Bjelica nakon poraza od Adane oprostio s igračima?

- Ne, nije bilo nikakvog oproštaja. Svatko je išao svojim putem, nije bilo nikakvih razgovora, ni oproštaja.

U osam utakmica na startu turske Superlige zabilježio je Trabzon četiri poraza uz četiri pobjede. Rezultat ispod očekivanja, u to nema spora.

- Jasno je da smo htjeli više jer Trabzon je velikih klub s najvišim ambicijama. Utakmicu s Adanom imali smo u “egalu”, ali u takvim dvobojima jedna iskorištena šansa donese prevagu. Adana je svoju priliku iskoristila, mi svoje nismo, a utakmica je bila teška kao i sve u zahtjevnoj turskoj ligi.

Nakon tih osam kola zaostaje sedmoplasirani Trabzon čak 12 bodova za vodećim Fenerbahčeom, koji je osvojio maksimalna 24 boda. Galatasaray je drugi s dva boda manje, vodeći dvojac izgleda tako daleko od Trabzona.

- Istina je da su daleko, ali ne bih otpisao naše ambicije, s tri-četiri pobjede u nizu možemo se uključiti u borbu za naslov. Da, još uvijek svi tako razmišljaju jer imamo zaista kvalitetnu momčad. Osobno? Moram biti optimist, ali ne bih volio previše diskutirati o situaciji u klubu. Uglavnom ulazim s klupe, pokušavam se nametnuti i to je moj jedini istinski fokus u ovom trenutku. O rezultatima, treneru, igrama Trabzona neka pričaju stariji, iskusniji..., pišu Sportske novosti.

U četvrtak, na dan kada će se Teklić vratiti treninzima svog kluba, najbolja selekcija Turske gostuje u Osijeku, stiže u osječku Opus Arenu na noge Vatrenima. Među turskim reprezentativcima su i Teklićevi suigrači uz Trabzona.

- Razgovarao sam s našim lijevim bekom Erenom Elmahom. Ono čega se najviše pribojavaju jest hrvatski vezni red. Rekao mi je “bit će teško s vašim veznjacima, tu je naš najveći problem”. Svjesni su i Turci kako je teško igrati protiv Hrvatske, ali s druge strane, jasno je da neće doći tek odigrati, da će tražiti svoju šansu. Ne mogu pritom kazati da sam pratio tursku reprezentaciju, ipak sam koncentriran na igre Hrvatske u ovim kvalifikacijama. I mada sam mojim suigračima iz Trabzona poželio sreću, jasno je da se nadam kako ćemo sljedećeg tjedna pričati o uspjehu Vatrenih - podvukao je Teklić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 15:02