StoryEditor
Strani nogometuzvratni susreti

Talijanski prvoligaški klubovi postigli dogovor oko povratka natjecanja: sezona se nastavlja polufinalima Kupa

Piše Hina
30. svibnja 2020. - 16:20
Alberto Pizzoli/AFP

Na sastanku 20 talijanskih nogometnih prvoligaških klubova završenom u petak kasno navečer odlučeno je kako će se sezona u Italiji nastaviti uzvratnim polufinalnim utakmicama Kupa između Napolija i Intera te Juventusa i Milana koje će se igrati 13. i 14. lipnja.

Prve utakmice igrane su još sredinom veljače, a napoli je pobijedio Inter u Milanu sa 1-0 dok su Milan i Juventus također u Milanu ugrali 1-1.

Finale bi se trebalo igrati već 17. lipnja u Rimu.

U četvrtak je talijanski ministar sporta Vincenzo Spadafora izjavio kako se Serie A može nastaviti od 20. lipnja, a svih 20 klubova jednoglasno je u petak odlučilo kako će se toga vikenda, u subotu 20. i nedjelju 21. lipnja odigrati četiri zaostala susreta Atalanta - Sassuolo, Verona - Cagliari, Inter - Sampdoria i Torino - Parma, dok će se susreti 27. kola, prvog punog kola koje je na rasporedu igrati od 22. lipnja.

Do kraja talijanskog prvenstva ostalo je još 12 kola, a uoči prekida uzrokovanog pandemijom koronavirusa početkom ožujka na vrhu je bio Juventus sa 63 boda, jednim više od drugog Lazija.

#ITALIJA#NOGOMET

Izdvojeno

05. srpanj 2020 21:13