StoryEditorOCM
Strani nogometnije daleko

Talijani pišu: Ibrahimović razmišlja o Tudoru na klupi Milana, ali ima jedan problem zbog čega nije idealan kandidat

Piše Sport SD
20. rujna 2024. - 13:22

Opasno se trese stolica Paola Fonsece u Milanu. Vodstvo kluba nije nimalo zadovoljno onim što je momčad prikazala dolaskom Piolijevog nasljednika na klupi talijanskog velikana, a dobio je i posljednje upozorenje. Poslao mu je to upozorenje Zlatan Ibrahimović koji se nakon bogate igračke karijere bavi sportskom politikom Milana.

Da je Ibra u potrazi za nasljednikom Fonsece nije nikakva tajna, a to je i sam otkrio kazavši Talijanima kako je treneru utakmica protiv gradskog rivala Intera posljednja šansa. Tako se u eteru pojavilo nekoliko velikih trenerskih imena koje Ibrahimović razmatra među kojima su Edin Terzić, Thomas Tuchel i Maurizio Sarri, ali ima Zlatan i svog favorita, a riječ je o hrvatskom stručnjaku Igoru Tudoru.

Kako navodi Corriere dello Sport, Ibra je izrazio veliki interes za Splićanina, posebno zbog njegovog čvrstog karaktera i sposobnosti da preokrene svlačionicu, a i financijski može biti efektivna opcija te bi pristao na kratkotrajni ugovor. Kao dodatnu prednost ističu i njegovo poznavanje talijanskog nogometa te vođenje nekoliko momčadi iz Serie A. Iako je, prema talijanskim medijima, Tudor prvo ime na popisu Ibrahimovića, drugi čelnici kluba još nemaju favorita kojem bi dali prednost.

U Tudorovom slučaju ističu jednu stvar zbog koje za Talijane nije idealna opcija u slučaju preuzimanja klupe Milana, a to je preferirana formacija. Naime, ističu kako Tudor preferira sustav 3-5-2 za što Milan u ovom trenutku nema momčad.

Svakako, još jedna je prilika pred Fonsecom da se dokaže, a ako u tome ne uspije Tudor se prema Talijanima javlja kao realan kandidat za nasljednika. Tudor je posljednji angažman imao u Laziju prošle sezone, a podsjetimo i da je klupu njihovih gradskih rivala Rome preuzeo Ivan Jurić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 13:22