StoryEditorOCM
Strani nogometprije susreta

Srpska policija u Beogradu zaplijenila obilježja Hajduka i Torcide: Oduzeli su zastave, majice...

Piše SPORT SD
19. rujna 2024. - 14:57

Večeras Crvena zvezda dočekuje Benficu u Ligi prvaka od 18:45. Utakmica je pod povećalom u Srbiji najviše zbog poznatog prijateljstva Benficinih navijača s Torcidom. Već danima je to, preko granice, jedna o glavnih vijesti u sportskog svijetu. Srpski mediji prozivaju dolazak Hajdukovih navijača.

Najavljivali su mediji oštre preglede i pretrese, pogotovo pri ulazu na gostujuću tribinu stadiona Rajko Mitić, a neće biti dopušten unos obilježja Hajduka jer bi se to smatralo provokacijom i mogućim okidačem za incidente. U Beogradu se očekuje oko 2500 navijača Benfice.

Kako pišu mediji u Srbiji, na ulazu u državu kod navijača Benfice pronađena su obilježja Hajduka i Torcide. To je objavio potpredsjednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

‘‘Tijekom granične kontrole osoba i vozila, kako na graničnim prijelazima, tako i na aerodromu Nikola Tesla, kod više navijača Benfice pronađena su obilježja Hajduka i navijačke skupine Torcida‘‘, rekao je Ivica Dačić, javlja Telegraf.

‘‘Ministarstvo unutarnjih poslova u skladu sa svojim djelokrugom rada i zakonskim ovlastima, prema svim osobama koja se zateknu u izvršenju kaznenih djela i prekršaja, u suradnji s nadležnim tužiteljstvom, poduzet će mjere i radnje u cilju njihova daljnjeg procesuiranja. Među pronađenim predmetima nalazi se više od desetak naljepnica, zastava i majica sa simbolima Hajduka i navijačke skupine Torcida. Policija je iz sigurnosnih razloga oduzela sve predmete.‘‘, dodao je Dačić.

Utakmica počinje u 18.45 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 15:00