StoryEditorOCM
Strani nogometPuerta del Sol

Real proslavio naslov prvaka Europe pred tisućama navijača u Madridu

Piše hina
2. lipnja 2024. - 21:43

Nogometaši Real Madrida, među kojima hrvatski igrač Luka Modrić, proslavili su u nedjelju naslov prvaka Europe pred više desetaka tisuća navijača u Madridu.

"Šampioni, šampioni!", skandirali su navijači na glavnom trgu Puerta del Sol pogleda usmjerenih prema zgradi regionalne vlade.

Na njen balkon izašli su igrači predvođeni kapetanom Nachom Fernandezom te im pokazali osvojeni pehar Lige prvaka.

Real Madrid je u subotu navečer pobijedio s 2-0 Borussiju Dortmund u finalu odigranom u Londonu.

"Hvala vam na podršci ove sezone", rekao je Dani Carvajal koji je zabio vodeći gol u 74. minuti. "Ove sezone smo bili poraženi u samo dvije utakmice, a fantastična sezona je kulminirala jučer", dodao je.

Igrači Real Madrida, koji su prethodno osvojili španjolsko prvenstvo i Superkup, imali su primanja kod madridskog nadbiskupa, regionalne predsjednice i gradonačelnika Madrida.

"Biti prvak je velika privilegija, ali također nosi osobnu i društvenu odgovornost", rekao je nadbiskup Jose Cobo Cano.

Branič Nacho Fernandez i dokapetan ekipe Modrić došli su u subotu do 26. trofeja s "kraljevskim klubom", čime su postali najtrofejniji igrači u 122 godine dugoj povijesti kluba.

"Real Madrid je klub mog života, ovdje se osjećam kao doma...", rekao je Modrić novinarima nakon završetka utakmice na Wembleyu. "Puno puta sam rekao da bih volio ovdje završiti karijeru, da bi mi to bio san, pa se nadam da će se to i ostvariti", dodao je.

Modriću, 38-godišnjem veznjaku, ugovor istječe ovaj mjesec. Klupski predsjednik Florentino Perez rekao je sinoć nakon pobjede nad Borussijom da će kapetan hrvatske reprezentacije još godinu dana igrati za španjolskog prvaka.

Madridski gradonačelnik Jose Luis Martinez-Almeida napomenuo je tijekom svog govora da Modrić, Nacho, Carvajal i Kroos imaju šest osvojenih naslova prvaka Europe, zajedno s preminulim nekadašnjim igračem Pacom Gentom.

"To je čudesno. Šest naslova u zadnjih deset godina", rekao je gradonačelnik.

Dok je on čestitato pobjednicima, ispred zgrade gradske vijećnice čekale su također tisuće razdraganih navijača. 

Na tamošnjoj Plazi de Cibeles, trgu u čijem se središtu nalazi fontana s kipom rimske božicom plodnosti, Real Madrid tradicionalno slavi naslove s navijačima. Mnogi su došli vidjeti kako kapetan Nacho veže Realovu maramu oko vrata božice. To je ritual koji se odvija ondje desetljećima.

Nakon obavljenog rituala, igrači odlaze na stadion Santiago Bernabeu, gdje će nastaviti slavlje s navijačima.

"Naši igrači su sinoć ostavili srce na terenu u teškoj utakmici s Borussijom, kojoj čestitam na sjajnoj sezoni u Ligi prvaka", rekao je Perez.

U klupsku vitrinu donio je rekordni 15. pehar prvaka Europe.

"Real Madrid je ponovo osvojio srca milijuna ljudi u svijetu", rekao je predsjednik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. lipanj 2024 02:33