StoryEditorOCM
Strani nogometbrz na jeziku

Prošle sezone sudio je najveći hrvatski derbi: zbog toga što je prijetio smrću igraču UEFA ga je ‘skinula‘ s Lige prvaka

Piše SN
30. rujna 2024. - 22:23

Ovog tjedna igra se drugo kolo Lige prvaka. Na utakmici između PSV-a i Sportinga koja će se igrati u utorak od 21 sat Fabio Maresca trebao je biti četvrti sudac, ali lišen je te dužnosti zbog ozbiljnih optužbi na njegov račun.

La Gazzetta dello Sport piše da je prijetio smrću jednom igraču tijekom utakmice koju je sudio, bio je to dvoboj između Kuwaita i Al Arabija. Bio je javno optužen za prijetnje nakon utakmice, a Uefa je brzo reagirala i maknula ga s te pozicije, koju će umjesto njega popuniti sunarodnjak Daniele Doveri, prenose Sportske novosti.

Glavni sudac te utakmice bit će Marco Guida. Pomoćnici će mu biti Ciro Carbone i Giorgio Peretti, već spomenuti Doveri je četvrti sudac, dok su u VAR sobi Aleandro Di Paolo i Daniele Chiffi.

Maresca je pod povećalom hrvatske nogometne javnosti bio prošle sezone, točnije početkom četvrtog mjeseca (3. travnja) kada je sudio polufinalnu utakmicu Hrvatskog nogometnog kupa na Poljudu između Dinama i Hajduka. Modri su slavili 1:0 i plasirali se u finale, a pogodak vrijedan velikog slavlja u plavom puku zabio je Sandro Kulenović u 15. minuti utakmice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. rujan 2024 22:23