Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
Strani nogometodluka na terenu

Predsjednik FIGC želi da talijansko prvenstvo ide do kraja: čak i da se utakmice igraju u srpnju i kolovozu

Piše Hina
26. ožujka 2020. - 11:49
AFP/Isabella Bonotto

Predsjednik Talijanskog nogometng saveza (FIGC) je u srijedu zjavio da je odlučan u tome da sezona Serie A ode do kArja, pa makar to bilo i u kolovozu.

- Napravit ćemo sve što je u našoj moći da se prvenstvo održi do kraja, pa čak i tražiti UEFA-u i FIFA-u da se ide i poslije 30. lipnja i da se utakmice igraju u srpnju i kolovozu - izjavio je Gabriele Gravina za Radio Marte.

- Preuranjeno je govoriti o nekom datumu, ali moramo ostati optimistični, što se tiče i zdravlja svih Talijana te željeti da situacija bude završena što je prije moguće - dodao je Gravina. 

Svi sportovi u Italiji su prekinuti do 3. travnja zbog pandemije koronavirusa koja je uzrokovala  odgodu Eura 2020. i Olimpijskih igara u Tokiju.

Prošli je tjedan predsjednik FIGC-a kazao da se nada da će se prvenstvo moći nastaviti 2. svibnja.

Za četvrtak su predstavnici talijanske lige, FIGC-a, sindikata igrača, treneri i predstavnici vlade dogodvorili sastanak na kojme će se pokušati procijeniti situacija i izgledi za budućnost. 

Gravina je odbacio mogućnost otkazivanja kraja sezone Serie A i dodjeljivanja naslova vodećoj momčadi na ljestvici u trenutku kada je sezona bila prekinuta, a to je Juventus. 

- To bi bio loš scenarij. Nastavit ću odbacivati takve opcije što dulje budem mogao - dodao je. 

#ITALIJA, KORONAVIRUS, NOGOMET

Izdvojeno