StoryEditorOCM

Počinje ludilo, Njemačka prva objavila popis za Euro, jedan je igrač viška

Piše Hina
16. svibnja 2024. - 14:26
Germany‘s head coach Julian Nagelsmann addresses a press conference in Berlin on May 16, 2024, where he announced the German squad for the upcoming UEFA EURO 2024 European Championship. (Photo by JOHN MACDOUGALL/AFP)John Macdougall/Afp

Njemački izbornik Julian Nagelsmann objavio je u četvrtak popis s imenima 27 igrača koji će se pripremati za Euro 2024. (14. lipnja - 14. srpnja), a među njima su Toni Kroos i kapetan Ilkay Gündogan, ali ne i Mats Hummels i Julian Brandt.

Na kraju pripremnih utakmica protiv Ukrajine 4. lipnja u Nürnbergu i Grčke 7. lipnja u Mönchengladbachu, Julian Nagelsmann morat će UEFA-i predati popis od najviše 26 igrača. Rok je 7. lipnja u ponoć.

"Kada imate ovu strukturu koja još uvijek raste, ali je krhka nakon naših nastupa u ožujku, dovođenje novih elemenata moglo bi izazvati imploziju te strukture i morali biste početi od nule", rekao je njemački izbornik uoči svog prvog međunarodnog turnira.

Njemačka počinje Europsko prvenstvo 14. lipnja u Münchenu protiv Škotske, nakon čega ju čeka susret protiv Mađarske 19. lipnja u Stuttgartu i Švicarske 23. lipnja u Frankfurtu.

Cjelokupni popis predstavljen je početkom poslijepodneva na press konferenciji u Berlinu, no 18 imena već je objavljeno između nedjelje navečer i srijede navečer.

Među devet imena koja još nisu bila otkrivena su veznjaci Real Madrida Toni Kroos i Bayerna Jamal Musiala, kao i vratar Barcelone Marc-André ter Stegen i vratar Stuttgarta Alexander Nübel.

Nagelsmann je odlučio ne pozvati Hummelsa, Juliana Brandta i Karima Adeyemija koji će s Borussijom Dortmund igrati finale Lige prvaka protiv Reala 1. lipnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2024 02:53