StoryEditor
Strani nogometpresječeno

Nogometno prvenstvo BiH se neće nastaviti zbog odluke Republike Srpske: Sarajevo prvak, Željo i Zrinjski u Europu

Piše Hina
30. svibnja 2020. - 18:58
Odd Andersen/AFP

Natjecanje u Premijer nogometnoj ligi Bosne i Hercegovine gotovo posve sigurno se neće nastaviti nakon što su vlasti Republike Srpske najavile kako neće promijeniti odluku da se prije 1. srpnja ne dopušta nastavak sportskih natjecanja na području ovoga entiteta zbog spečavanja širenja koronavirusa.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je kako je zajednički stav u tome entitetu da se natjecanje ne nastavlja prije 1. srpnja.

- To je nešto što je stav općenito i ako govorimo o masovnim okupljanjima, to je opcija o kojoj smo razmišljali - rekao je Šeranić za medije u BiH.

Pojasnio je kako je o tome konzultirao i entitetsko ministarstvo sporta koje se složilo da natjecanje neće započeti prije toga datuma kako bi se spriječila opasnost od širenja koronavirusa.

Do završetka prvenstva Premijer nogometne lige BiH treba se odigrati 11 kola, što nije moguće ispuniti s obzirom na rokove koje su dali iz europske krovne nogometne institucije UEFA-e.

Ranije su vlasti entiteta Federacije BiH donijele odluku o nastavku nogometnih natjecanja od početka lipnja. Očekuje se kako će Nogometni savez BiH već u ponedjeljak izvijestiti UEFA-u kako se neće nastaviti nogometno natjecanje u toj zemlji.

Prvak bi po tome trebala biti momčad Sarajeva, Željezničar je drugoplasirani, a Zrinjski iz Mostara je trećom pozicijom također osigurao put u europska natjecanja.

#BIH#NOGOMET

Izdvojeno

07. srpanj 2020 16:45