StoryEditorOCM
Strani nogometbilo je žestoko

Nogometna legenda spriječila huligane da izazovu veliko krvoproliće, policija koristila gumene metke i suzavaca

Piše SN
24. listopada 2024. - 18:38

Četvrtfinalnu utakmicu Copa Argentine između Boca Juniorsa i Gimnasije zasjenio je incident na tribinama Newell‘s Old Boys Stadiona u Rosariju.

image
Galo Paguay/AFP

Boca je vodila 1:0 golom Anselmina, ali uskoro je fokus s utakmice skrenut na tribinu gdje su se sukobili navijači obje momčadi. Sve je eskaliralo kada su Bocini navijači počeli bacati stolice prema Gimnasijinim pa je morala intervenirati i policija koja je navijače smirila gumenim mecima i suzavcem.

BEIN Sports piše kako je u smirivanju navijača ključnu ulogu odigrao i legendarni Juan Roman Riquelme, danas predsjednik Boca Juniorsa. On je u društvu članova uprave Chicha Serne, Raula Cascinija i Marcela Delgada otišao u lože i došao do tribine gdje su se neredi događali.

Najžešća skupina Bocinih navijača, La 12, je probila ogradu i opasno se približavala gostujućim navijačima koji su sa svoje strane pokušavali također probiti kroz barijere kako bi se potukli s rivalima. Kada su navijači Boce prepoznali Riquelmea na mjestu gdje je policija koristila suzavac i gumene metke, počeli su posustajati i usporavati u pokušajima da dođu do suparničkih navijača.

image
Alejandro Pagni/AFP

Riquelme i njegovi suradnici su uspjeli smiriti navijače i zaustaviti direktan okršaj koji bi mogao završiti itekako kobno. Mediji pišu kako je upravo njegova intervencija pomogla da se umire navijači i da posljedice budu puno manje, a fokus se na kraju vratio na utakmicu koja je na kraju završila 1:1, a Boca je prošla dalje boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. listopad 2024 18:38