StoryEditorOCM
Strani nogometPOSLJEDNJA ŠANSA

Niko Kovač je u katastrofalnom nizu, Nijemci kažu da je izgubio autoritet, ali zbog jedne stvari još nije bivši

Piše Dominik Neferanović/SN
29. siječnja 2024. - 08:27

Niko Kovač zasad ostaje na klupi Wolfsburga, barem ako je vjerovati pisanju njemačkog Kickera. Njegova momčad je u posljednjih osam službenih utakmica upisala samo jednu pobjedu te se nalazi na 11. mjestu Bundeslige.

Isti izvor tvrdi kako je hrvatski trener dobio novu priliku, ali ne zadugo. Ako se nepovoljni rezultati nastave, vrlo je vjerojatno da će biti smijenjen.

Ipak, Nijemci pišu da zasad nema kriznih sastanka u momčadi.

"Sportski direktor Sebastian Schindzielorz naznačio je da klub nastavlja u istom smjeru. Cilj ostaje nepromijenjen, dakle treba riješiti to zajedno. Sumnje u trenera, koje su se u proteklim mjesecima povećale i unutar kluba, još uvijek nisu nadmašile uvjerenje da bi u postojećoj situaciji promjena mogla biti pogrešna", piše njemački list.

Upravu je zasmetala neplanska rotacija igrača, koja je kako smatraju, dovela do krize rezultata.

"Kovač je zbog početne odluke inzistiranja na rotaciji postave te kasnijeg odustajanja od tog plana neizbježno izgubio autoritet unutar momčadi. Ono što zadržava hrvatskog trenera na funkciji je činjenica da je ekipa fit i spremna te barem ne djeluje potpuno dezorijentirano. Sva tri susreta u 2024. protiv Mainza, Heidenheima i Kölna završila su rezultatom 1:1. Nadanja su uprave da će jedna pobjeda zaustaviti sve veću nesigurnost koja se širi. Kovač treba rezultat - i to vrlo brzo", zaključili su Nijemci.

52-godišnji se Kovač na klupi Wolfsburga nalazi od srpnja 2022., a ugovorom je vezan do kraja iduće sezone. U 59 utakmica u kojima je vodio momčad prosječno je osvajao 1.41 bod po susretu što za klub kojem je plan borba za europska natjecanja i nije najbolji rezultat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 12:02