StoryEditorOCM
Strani nogometnije išlo

Na Poljud je stigao ‘bez marke u džepu‘ pa osvojio posljednju titulu s Hajdukom, a sad je dobio otkaz u susjedstvu

Piše Sport SD
2. listopada 2024. - 20:38

Vezati se Hajduk i Split nije teško. Vidjeli smo to na mali milijun primjera, a slušali i anegdota onih koji su dolazili u Hajduk i brzo postajali miljenici navijača.  

Jedan od onih koji priča sa sjetom o vremenu provedenom u Splitu je i nekadašnji defenzivni vezni Dario Damjanović koji je s Hajdukom osvojio posljednju titulu prvaka. Nedavno je Damjanović u jednom podcastu prepričao i kako je došlo do njegovog angažmana u Hajduku te kako mu je to promijenilo život.

- Sjeli smo jednom prilikom poslije treninga na piće. ‘Dobar dan‘, ‘dobar dan ovdje Igor Štimac‘ kao ‘jeste li vi zainteresirani da dođete u Hajduk?‘ Pomislio sam da su to one neke zezancije. Kažem mu ja da meni nije do zezancije, a on mi odgovori ‘sutra do 12 sati da se nacrtaš na Poljudu‘. Kažem mu da stvarno nemam kako doći, a on mi odgovori da ga apsolutno ne zanima. Nazovem onda jednog prijatelja Nuriju Vukovića, to je stari menadžer iz Šamca, i on je Hašeta jednog taksistu angažirao. Prije toga sam zvao pokojnog Milana Jelića i on je zvao neke svoje prijatelje u nogometnom savezu Hrvatske te se stvarno ispostavilo da imaju moje ime. Došli mi na Poljud, dolazi Mercedes kabriolet iz kojeg izlazi Igor Štimac. I sad čitam ja taj ugovor gdje piše u kunama 20 tisuća. Osjećao sam se onda najbogatijim čovjekom. Računam ja kako ću pomoći svojoj obitelji i prijateljima, a kad sam došao u Split imao sam samo četkicu za zube. Ni marke u džepu – prepričao je Damjanović koji je na Poljudu proveo tri i pol godine.

Nakon igračke karijere prihvatio se Damjanović i one trenerske, a posljednji angažman završio mu je nedavno. Nakon nešto manje od godine dana završila je njegova poslovno suradnja s bosanskohercegovačkim drugoligašem Čelikom. 

- Raskid suradnje je bio džentlmenski, kao što je bio i odnos tijekom suradnje. Uostalom, takav odnos prema klubu, Dario je imao i dok je bio igrač, tako da ništa manje nismo ni očekivali. Uprava Kluba zahvaljuje Dariju na nesebičnom angažmanu i džentlmenskom odnosu i želi mu svu sreću u nastavku trenerske karijere! - poručili su iz kluba na službenoj stranici.

Osim Čelika, u trenerskoj karijeri Damjanović je vodio još Zvijezdu Gradačac, Orašje, Simm-Bau i Marsoniju. 

image
Vladimir Dugandžić/Cropix
image

Na fotografiji: Goran Rubil, Dario Damjanović, Mladen Pelajić

 

Vladimir Dugandžić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2024 20:43