StoryEditorOCM
Strani nogometdani odluke

Mladi Vušković želi dokazati da nije kriv, procurili prvi detalji sa suđenja, glas mu je drhtao...

Piše Sport SD
15. svibnja 2024. - 09:48

Mario Vušković stigao je na drugi dan suđenja za pozitivan dopinški test na Međunarodni sportski sud (CAS) u Lausannei. Pojavio se Vušković u društvu majke Sanje i poznatog američkog odvjetnika Paula Greena te sportskog direktora HSV-a Jonasa Bolda.

Vušković je suspendiran u studenom 2022. zbog sumnje na doping EPO, a dobio je dvije godine zabrane pred sportskim sudom DFB-a u ožujku 2023. Na presudu su prigovor uložili i HSV i njegova struka te Svjetska antidopinška agencija WADA i Nacionalna antidopinška agencija NADA.

Vušković uvjerava da je nevin i traži oslobađajuću presudu, dok druga strana traži propisanu presudu četverogodišnje zabrane, koja bi skoro sigurno značila kraj karijere talentiranog braniča.

Vušković veliku nadu polaže u američkog odvjetnika Paula Greenea, koji je zastupao sportaša Petera Bola u sličnom slučaju prije godinu dana. Trkač na srednje pruge također je otišao pred CAS nakon osude, a u oba slučaja obrana je vidjela ‘lažno pozitivan‘ doping test.

Bol je na kraju oslobođen, a konačna presuda za Vuškovića bit će objavljena pismeno i to tek za nekoliko tjedana.

Njemački mediji javljaju da je prvi dan suđenja trajao sedam sati, a objavljeni su i detalji Vuškovićevog svjedočenja. Vuškoviću je nekoliko puta zadrhtao glas, još jednom je ponovio kako nije kriv. S druge strane, antidopinške agencije NADA i WAD, ostale su pri svom stavu, traže četverogodišnju suspenziju za mladog Hrvata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 15:30