StoryEditorOCM
Strani nogometpredgrađe Londona

Luton Town novi premijerligaš nakon 31 godine izbivanja

Piše Hina
27. svibnja 2023. - 23:06

Nogometaši Luton Towna nakon 31 godine izbivanja sljedeće će sezone ponovno zaigrati u elitnom razredu engleskog nogometa, oni su u finalnom susretu doigravanja za plasman u Premier ligu na Wemblexyu boljim izvođenjem 11-eraca svladali Coventry City.

Nakon 90 minuta rezultat je bio 1-1, Luton je poveo golom Clarka (23), a izjednačio je Hamer (66).

Kako se niti u dodatnih pola sata rezultat nije mijenjao, pristupilo se izvođenju 11-eraca, a tu je svih 10 prvih izvođača, po pet sa svake strane bilo precizno. U šestoj je seriji Potts bio precizan za Luton dok je udarac igrača Coventryja Daba završio visoko preko grede.

Luton je posljednji put u najvišem rangu engleskog nogometa igrao u sezoni 1991/92., posljednjoj prije no što je on preimenovan u Premier ligu, pa će mu sljedeća sezona biti prva premijerligaška.

Kako je Luton praktički predgrađe Londona, može se kazati da će glavni engleski grad sljedeće sezone imati čak osam premijerligaša jer su u najvišem rangu Arsenal, Chelsea, Tottenham Hotspur, West Ham United, Fulham, Crystal Palace i Brentford. 

Prije Lutona nastup u Premier ligi sljedeće sezone već su izborili Burnley i Sheffield United. Za sada je poznato kako će društvo najboljih napustiti Southampton, dok će preostala dva putnika u rang niže biti poznata u nedjelju nakon što se odigra posljednje kolo, a za izbjegavanje takve sudbine bore se Everton, Leicester City i Leeds United.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 20:20