StoryEditorOCM
Strani nogometlige petice

Liverpool u ludoj utakmici remizirao s Aston Villom, slavlje Barcelone, Fiorentine i Udinesea

Piše HINA
13. svibnja 2024. - 23:30

Nogometaši Barcelone vratili su se na drugu poziciju Primere, nakon što su u susretu 35. kola pobijedili Real Sociedad sa 2-0.

Golove u Barcinoj pobjedi postigli su Lamine Yamal u 40. minuti, te Raphinha iz kaznenog udarca u trećoj minuti nadoknade.

Barcelona je sada druga sa 76 bodova, bodom više od Girone na trećem mjestu. Real Sociedad je ostao na sedmoj poziciji sa 54 boda.

Na vrhu je prvak Real Madrid sa 90 bodova.

 U posljednjem susretu 37. kola engleskog nogometnog prvenstva Aston Villa i Liverpool su odigrali 3-3, nakon što je domaćin zabio dva gola u samoj završnici susreta.

Gosti su vodili 1-0, imali su i 3-1, no Villa je s dva gola u samoj završnici susreta uspjela izboriti važan bod u borbi za plasman u Ligu prvaka.

"Redsi" su poveli već u drugoj minuti nakon autogola Villina vratara Emiliana Martineza. Harvey Elliot je ubacio loptu s desne strane, argentinski vratar je pokušao uhvatiti loptu, ali nije uspio, već je nespretno gurnuo u vlastitu mrežu.

Domaćin je vrlo brzo izjednačio, u 12. minuti je Youri Tielemans pogodio za 1-1. Cody Gakpo je u 23. minuti doveo Liverpool do nove prednosti, da bi Jarell Quansah u 48. minuti zabio i treći gol za goste.

Međutim, Villa je u samoj završnici utakmice uspjela izboriti remi, a oba gola zabio je Jhon Duran. Kolumbijski napadač je u 85. minuti smanjio na 2-3, a tri minute kasnije pogodio za 3-3.

Liverpool je treći sa 79 bodova, dok je Villa četvrta sa 68 bodova, pet više od Tottenhama u borbi za Ligu prvaka. No, Spursi imaju i susret manje.

Na vrhu su Arsenal sa 86 bodova i Manchester City s bodom manje, ali i susretom manje.

Fiorentina i Udinese ostvarili su pobjede u posljednjim susretima 36. kola talijanskog nogomtnog prvenstva.

Fiorentina je pobijedila Monzu sa 2-1, dok je Udinese na gostovanju slavio sa 2-0 protiv Leccea.

Monza je povela na Artemio Franchiju u 9. minuti golom Milana Đurića, no "Viole" su okrenule rezultat golovima Nicolasa Gonzaleza (32) i Arthura Mela (78). Kod oba gola domaćina asistirao je Antonin Barak.

Fiorentina je sada osma sa 53 boda, dok je Monza na 12. poziciji sa 45 bodova.

U drugom susretu večeri Udinese je na gostovanju porazio Lecce sa 2-0 osvojivši važna tri boda u borbi za prvoligaški spas.

Pobjedu gostima donijeli su Lorenzo Lucca golom u 36. minuti, te Lazar Samardžić koji se među strijelce upisao u 85. minuti. Za Lecce je cijeli susret odigrao Marin Pongračić, dok Antonio Tikvić nije nastupio za goste.

Udinese je ovom pobjedom napustio zonu ispadanja skočivši na 15. mjesto sa 33 boda, bodom više od 18. pozicije koja vodi u niži razred. Lecce je na 13. mjestu s pet bodova više od opasne zone, a do kraja su još dva kola.

Na vrhu je prvak Inter sa 92 boda, Milan ima 74, a zatim slijede Bologna (67), Juventus (67), Atalanta (63)...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 03:57