StoryEditorOCM
Strani nogometjunak velike pobjede

Hrvatskog napadača slave u Pamploni nakon rušenja Barcelone: ‘Iskoristili smo svaku priliku za nanijeti im štetu‘

Piše Hina
29. rujna 2024. - 14:14

Hrvatski napadač Ante Budimir, koji je u subotu zabio dva gola za Osasunu u pobjedi od 4:2 nad Barcelonom, rekao je da je sa suigračima iskoristio svaku priliku za nanijeti štetu vodećoj ekipi u španjolskom prvenstvu.

- Sjajno smo odigrali kao ekipa. Bili smo sposobni odigrati dobro s loptom u nogama i igrati vertikalno. Iskoristili smo svaku priliku za nanijeti štetu Barceloni, snažnoj ekipi koja je lider prvenstva i koja je primila najmanje pogodaka u Primeri - izjavio je 33-godišnji Budimir za klupske medije Osasune.

Hrvatski 190 centimetara visoki reprezentativac doveo je svoju momčad u vodstvo pogotkom glavom u 18. minuti kada mu je loptu nabacio veznjak Bryan Zaragoza. Budimir je opet bio precizan u 72. minuti iz jedanaesterca kojeg je prethodno sam izborio za vodstvo od 3:1.

- Uživali smo u ovoj pobjedi i načinu na koji smo došli do nje - istaknuo je.

Osasuna je tako u osmom kolu nanijela prvi poraz Barceloni u španjolskom prvenstvu. Katalonci su do utakmice s Osasunom imali sedam pobjeda.

- Zabili smo četiri gola, ali sve je lakše ovdje pred našom publikom na stadionu El Sadar. Navijači su nam olakšali - zaključio je Budimir.

On je s ukupno 47 golova drugi igrač u povijesti Osasune po broju zabijenih pogodaka u prvoj ligi. Vodeći je nekadašnji igrač Sabino Andonegui koji je 57 puta zatresao suparničku mrežu tijekom 1950-ih i 1960-ih godina.

Budimir ima ugovor s Osasunom na još tri godine. Ekipa iz sjevernog grada Pamplone privremeno se nalazi na šestom mjestu u Primeri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2024 14:15