StoryEditorOCM
Strani nogometdrago mu je

‘Gattuso je rekao da to neće pratiti, ali svejedno mu se brk razvukao u osmijeh nakon ovakvog raspleta‘

Piše Hina
18. kolovoza 2024. - 13:33

Gennaro Gattuso jučer na presici Hajduka na pitanje o tome tko je favorit u novoj sezoni Serie A koja je tek krenula rekao da je to Inter koji nije puno mijenjao momčad, ali da ne stigne to pratiti zbog toga što nema vremena, što se bavi svojom momčadi. No sigurni smo da ga je oduševila vijest da se „njegov“ Milan izvukao na gostovanju u Torinu doslovno u posljednjim trenucima dvoboja.

Torino je poveo u 30. minuti autogolom Malicka Thiawa, a prednost gostiju udvostručio je Duvan Zapata u 68. minuti. Momčad Paula Fonsece uspjela je u završnici dvoboja osvojiti bod. Alvaro Morata je u 89. minuti pogodio za 1-2, a konačnih 2-2 postavio je Noah Okafor u petoj minuti sučevog dodatka. Nikole Vlašića nije bilo u sastavu Torina zbog ozljede.

image
Vojko Bašić/Cropix

Bez pobjednika, ali i bez pogodaka, završio je dvoboj Empolija i Monze. Mirko Marić je ostao na klupi za pričuve Monze.

Nogometaši Genoe uspjeli su osvojiti bod u na startu nove sezone talijanske Serie A odigravši pred svojim navijačima 2-2 protiv aktualnog prvaka, milanskog Intera.

Alessandro Vogliacco je u 20. minuti doveo Genou u vodstvo. No, uslijedio je preokret u režiji Marcusa Thurama koji je u 30. minuti postigao izjednačujući pogodak, a u 85. minuti doveo Inter u vodstvo.

Domaća momčad je ipak uspjela izjednačiti u sučevom dodatku. Junior Messias je bio izvođač kaznenog udarca u šestoj minuti dodatka. Vratar Intera Yann Sommer je obranio Brazilčev šut, ali je Messias bio prvi na odbijenoj lopti i u drugom pokušaju je pogodio za konačnih 2-2.

image
Vojko Bašić/Cropix

Bivši hrvatski reprezentativac Milan Badelj je kao kapetan predvodio momčad Genoe i igrao do 86. minute.

Pobjednika nije bilo ni u dvoboju Parme i Fiorentine. Završilo je 1-1, a svoj debi u dresu momčadi iz Firence neće po dobrom pamtiti hrvatski reprezentativni stoper Marin Pongračić. U 35. minuti je zaradio žuti karton, a u 83. minuti je zbog druge javne opomene zaradio isključenje.

Dennis Man je u 22. minuti donio prednost Parmi. Bod Fiorentini osigurao je Cristiano Biraghi pogotkom iz slobodnog udarca u 75. minuti.

Josip Brekalo je ostao na klupi za pričuve Fiorentine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. rujan 2024 23:02