StoryEditorOCM
Strani nogometdotakao dno

Emotivna ispovijest mlade zvijezde: ‘Kockanje mi je uništilo život, ako nemate drugih interesa, taj vas ponor privlači‘

Piše Hina
30. svibnja 2024. - 22:47

Prvi put nakon isteka sedmomjesečne zabrane igranja zbog kockanja, talijanski veznjak Nicolo Fagioli (23) progovorio je za medije otkrivši kako i zašto je počeo kockati.

Mladi veznjak je tijekom intervjua za La Gazzetta dello Sport priznao kako mu je kockanje uništilo život, te da je izgubio puno novca. Otkrio je zašto je počeo kockati i kada je shvatio da je izgubio kontrolu nad svojim životom.

- Problem je bio u tome što se više nisam mogao kontrolirati. Kockanje mi je uništilo život. Bila je to opsesija. Noćna mora. Znam da su ljudi u dramatičnijim životnim situacijama i da nemam pravo tražiti suosjećanje. Ali ne želim biti ni licemjer - kazao je veznjak Juventusa.

- Sve je počelo kao igra. Puno sam kockao, ali ne na svoju momčad ili sebe. Mislio sam da igranje nogometa i kockanje u isto vrijeme nije loše osim ako se dvije linije ne križaju. Nisam povrijedio sport, nisam utjecao na rezultate - dodao je.

Otkrio je i razlog zašto je počeo kockati.

- Ako nemate drugih interesa, taj vas ponor privlači. Bilo mi je dosadno - priznao je.

- Nisam o tome ni s kim razgovarao jer me bilo sram. Potpuno sam izgubio kontrolu u siječnju 2023. Nisam igrao dobro i još sam lošije trenirao - rekao je.

- Glava mi je bila negdje drugdje. Središte mog života bila je kocka.

Fagioli je koristio ilegalne internetske platforme za klađenje, a sam se prijavio tužitelju FIGC-a nakon što je tužitelj u Torinu započeo službenu istragu.

- Taj uragan koji me stisnuo ramenima uza zid natjerao me da postanem odgovornija odrasla osoba - rekao je.

- Počeo sam terapiju kod profesora Jarrea. Gledam u sebe kako bih pronašao razloge i shvatio zašto nisam imao protuotrov protiv praznine. Želim reći svim dečkima koji se bore da se ne trebaju bojati potražiti pomoć.

Žao mu je što je dio medija njega i bivšeg veznjaka Milana, a sada Newcastle Uniteda, Sandra Tonalija, koji je zbog istih grijeha suspendiran na 10 mjeseci, opisao kao dva demona.

- Nisam utjecao na rezultat igre, činio sam greške, kockao sam se na ilegalnim stranicama i izgubio puno novca. Osjećao sam se kao idiot, ali nisam mogao bez toga - pojasnio je.

Fagioli je ove sezone upisao samo osam nastupa u svim natjecanjima za Juve, vrativši se nakon sedam mjeseci u gostujućem remiju 3-3 protiv Bologne 20. svibnja. Pomalo iznenađujuće talijanski izbornik Luciano Spalletti uvrstio ga je na širi popis kandidata za EURO.

- Tih sedam mjeseci bila je agonija. Brojao sam dane. Moj život je ovdje, na nogometnim terenima. Sada ću dati sve od sebe da odem na EURO. Ako ne uspijem, navijat ću za Azzurre - poručio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2024 13:29