StoryEditor
Strani nogometista želja

Čelnici klubova: Bila bi nacionalna sramota ako bi Bundesliga, La Liga i Serie A nastavile normalno igrati, a mi odustanemo

23. svibnja 2020. - 15:30
Paul Ellis/AFP

Čelnici vodećih klubova prve dvije engleske lige žele da se sezona završi tamo gdje je i počela – na travnjaku. A ne za zelenim stolom. Ako to bude moguće.

Ovog tjedna neke engleske momčadi vratile su se treninzima, no igrači praktički imaju slobodne ruke da sami procijene hoće li ili neće trenirati. Neki su, poput kapetana Watforda Troya Deeneyja, podigli glas i jasno rekli da se ne žele izlagati riziku.

U svakom slučaju, predsjednik Liverpoola Tom Werner volio bi da se sezona odradi do kraja. Vodeći „Redsi” imaju 25 bodova prednosti i samo što i matematički nisu osigurali prvu titulu prvaka Engleske nakon dugih 30 godina. Međutim, fešta će još neko vrijeme morati pričekati.

- Dovršetak sezone bio bi dobar za cijelu zemlju, no najvažnija je stvar sigurnost. Nadam se da će jednog dana postojati cjepivo i da ćemo se opet radovati na stadionima – rekao je Werner.

Na sličnom je tragu i razmišljanje vodeće momčadi Championshipa Leedsa. Izvršni direktor Angus Kinnear je bio izravan:

- Bila bi nacionalna sramota ako bi Bundesliga, La Liga i Serie A nastavile normalno igrati, a prva i peta najveća liga na svijetu ne. Što se Leedsa tiče, mogli smo biti oportunisti i zagovarati kriterij određivanja poretka po prosjeku bodova po utakmici kako bi sezona ranije završila, no naša je namjera oduvijek bila učiniti sve da sezonu zaključimo na terenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2021 13:53