StoryEditorOCM
Rukometdominacija

Sjajna Hrvatska došla do prve velike pobjede u Parizu; Rukometaši sjajnom igrom srušili Njemačku

Piše Ivan Renić
31. srpnja 2024. - 12:34

Hrvatska - Njemačka 31:26 (15:13)

HRVATSKA: Kuzmanović 1 (13 obrana), Mihić 4, Šoštarić 5, Načinović, Srna 1 ?, Cindrić 5, Martinović 9, Duvnjak 5, Mandić, Šipić 1, Grahovac, Lučin, Šarac, Klarica

NJEMAČKA: Wolff, Mertens, Steinert 1, Golla 8, Köster 2, Knorr 2, Uščins 4, Spath, Dahmke 3, Hornke, Kolbacher, Grgić 1, Witzke 3, Häfner 1, Heymann 1

Rim tim tagi dim! Orilo se arenom u Parizu nakon pobjede Hrvatske nad Njemačkom 31:26. Postavljalo se prije utakmice pitanje o hrvatskoj obrani. ‘Isprobijao‘ nas je Japan, a potom i Slovenija. Pitali smo se i je li vođa obrane i kapetan Domagoj Duvnjak na sto posto. I dobili smo odgovor. Dule je na 200 posto! Hrvatska je odigrala svoju najbolju dosadašnju utakmicu u Parizu.

Ivan Martinović i Dominik Kuzmanović. Bila je to dobitna kombinacija u prvom poluvremenu. Zatvorio je Kuzmanović svoja vrata, skidao zicere, izluđivao Nijemce. Hrvatski je napad, s druge strane, bio znatno pokretljiviji nego u prve dvije utakmice. Letjeli su naši po teren, gurali u leđa Nijemcima koje su prilično sporo vraćali u obranu.

Razlika na poluvremenu mogla je biti i puno veća. Promašivali su i Sigurdssonovi izabranici zicere, bilo je i par prijestupa. No, ono što veseli je strast koju smo vidjeli kod naših igrača. Prednjačio je u tome kapetan Duvnjak. Igrala je Hrvatska čvrstu i agresivnu 6-0 obranu, Sigurdsson je Duvnjaka spustio na poziciju drugog u obrani. Nakon 30 minuta Hrvatska je imala plus dva (15:13). Briljirao je Martinović sa šest golova u prvom dijelu.

U istom ritmu krenula je hrvatska obrana i u nastavku. A ni Martinović se nije ohladio na poluvremenu, izgleda. Nastavio je ‘bombardirati‘ njemačku obranu koja za njega nije imala rješenja. U 38. minuti Hrvatska je imala plus pet (20:15). Njemački izbornik Alfred Gislason nije imao druge nego pozvati minutu predaha ne bi li razbudio svoju momčad.

Međutim, nije uspio. Fanatična hrvatska obrana ostala je postojana do kraja, i onda kad se Duvnjak vratio na prednjega u 5-1. Dvije minute prije kraja Kuzmanović je upisao i 12. obranu i tu je priči brio kraj. U fantastičnom izdanju Hrvatska je pobijedila Njemačku 31:26 i tako upisala drugo slavlje u Parizu. Martinović je ‘brojio‘ do devet, a Duvnjak i Šoštarić do pet golova.

image


 

Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 16:21