StoryEditorOCM
Rukomettuga nakon poraza

Tuga u svlačionici naših rukometaša, i izbornik Sigurdsson skrušeno priznao: Ovo je razočaravajuće

Piše Ivan Renić
29. srpnja 2024. - 13:13

Hrvatska je nakon pobjede u zadnjoj sekundi protiv Japana poražena u drugom kolu od Slovenije. Sjajnim drugim poluvremenom Slovenci su zasluženo slavili. Nakon dvije utakmice na olimpijskom turniru u Parizu izbornik Dagur Sigurdsson nema puno razloga za zadovoljstvo.

image

Pariz, 290724.
Olimpijske igre Pariz 2024.
Rukometna utakmica 2. kola, kvalifikacijske skupine A, Hrvatska - Slovenija.
Na fotografiji: Dagur Sigurdsson.
Foto: Tom Dubravec/CROPIX

Tom Dubravec/Cropix

- Počeli smo vrlo dobro, s dobrom strukturom. Čitali smo igru protivnika i lako smo ih kažnjavali golovima iz kontre. Ali korak po korak, gubili smo disciplinu. Šut nam nije bio dobar. Razbranili smo njihovog vratara. Nakon crvenog kartona se prelomilo. Imali smo puno isključenja. Trebalo je biti dosuđeno više sedmeraca za nas. Naši pivoti su bili pod stalnim prekršajima. Sve zajedno je bilo teško i trebali smo bolje odigrati.

- U drugom poluvremenu nismo bili spremni na njihove napade. Promijenili smo obranu i pokušali ih poremetiti, ali nismo uspjeli. Svi smo trebali dati više. Ovo je bilo razočaravajuće – poručio je Sigurdsson.

image

Domagoj Duvnjak.

Tom Dubravec/Cropix

Nezadovoljan je bio i kapetan Domagoj Duvnjak.

- Dobro smo krenuli u utakmicu. Žao mi je što nakon prvog poluvremena imali dva, tri razlike jer smo bili bolji. Međutim, nakon par naših gluposti Slovenci su se vratili. U drugom dijelu se nismo sastavili s obranom. Primili smo 18 golova. Vlah i Janc su radili što god su htjeli. U napadu smo imali dosta promašenih zicera, koncentracija je pala i zasluženo smo izgubili.

Luka Cindrić je bio kratak i jasan.

- Početak je bio odličan, ali na kraju smo pali. Definitivno možemo bolje od ovoga. Mislim da su nam stvorili puno kontri, lako su nas probijali – kratko je poručio Cindrić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 08:25