StoryEditorOCM
Rukometkalkulacije

Ovo su sve kombinacije: Hrvatska može biti prva u skupini, ali i ispasti s Eura, postoji i jedan ludi rasplet

Piše Dražen Pinević/SN
15. siječnja 2024. - 14:39

Uoči posljednje utakmice prvog kruga Eura, koju će hrvatski rukometaši igrati protiv Rumunjske u utorak u 18.00, kristalizirale su se kalkulacije za sljedeću fazu natjecanja.

Po tri boda imaju Austrija i Hrvatska, a dva ima Španjolska. Prvo će igrati Hrvatska i Rumunjska. Samo pobjeda nas ostavlja mirne sa sigurna dva boda za drugi krug, uz uvjet da slavi i Španjolska. Pobijedi li i Austrija, idemo dalje s po jednim bodom, pišu Sportske novosti.

Osvojimo li bod, otići ćemo dalje, moguće s dva (dobije li Španjolska), a moguće samo s jednim bodom (odigra li Austrija egal).

Najopasnije je ako uvjerljivo izgubimo, a Španjolska dobije Austriju. U tom slučaju odlučit će ukupna gol-razlika Austrije i Hrvatske. Mi smo sada na +10, Austrija na +7. Dakle, u najgorem i teško ostvarivom scenariju Hrvatska može i ispasti.

Najluđe bi pak bilo da Hrvatska izgubi, da izgubi i Austrija, da Španjolska bude broj 1 u skupini, ali da mi prođemo zbog bolje ukupne gol-razlike s Austrijom i prenesemo dva boda za drugi krug.

Da skratimo: najelegantniji je scenarij za izbornika Perkovca i igrače da budu pametni, dobiju Rumunjsku i mirno gledaju rasplet okršaja između Španjolske i Austrije.

Standings provided by Sofascore
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 06:06