StoryEditor
Ostaloautomobilizam

Žarko Knego najbrži na stazi u Slovačkoj: veliki obračun ‘gospara‘, vodi Dubrovnik Racing ispred Ragusa Racinga

23. kolovoza 2020. - 15:50
Žarko Knego bio je najbrži na trećoj kružnoj utrci sezone PH, koja se vozila na Slovakia RinguTonći Vlašić

Jurili su jučer hrvatski vozači Slovakia Ringom, a danas će opet. Staza u Slovačkoj, koja je “niknula” prije jedanaest godina u blizini grada Dunajska Streda, nalazi se 40-ak kilometara istočno od Bratislave, a isto toliko treba od nje do granice s Mađarskom ako se krene putem prema jugu.

Njezin krug je dug 5922 metra i ima 14 zavoja. Vozi se 25 minuta plus jedan krug, a taj zadatak je najbrže odvozio u subotu Žarko Knego u svom Seat Leonu Cupre, te odnio pobjedu u grupi 4 domaćeg prvenstva i donio nove bodove svom Dubrovnik Racingu, koji brani naslov klupskog prvaka.

U grupi 1 dočekali smo novi trijumf Frane Jukića. Član Makarske je imao tri starta ove sezone na kružnim utrkama prvenstva Hrvatske i ostvario isto toliko pobjeda u grupi. Prve dvije upisao je na Grobniku. Lovro Badurina, član Rijeke, pobjedom je zadržao vodeće mjesto u grupi 2 (nakon što je u prvoj trci sezone bio drugi u grupi, dobio je drugu i treću). U grupi 3 novi trijumf vozača Dubrovnik Racinga: Maro Franić poput Frane Jukića ima stopostotni učinak ove sezone.

Klupski, dočekali smo novi trijumf Dubrovnik Racinga, koji je dobio i treću ovogodišnju utrku. Opet je bio uvjerljiv, kao i na obje utrke na Grobniku, te više ni konkurencija ne računa kako bi ga mogla potisnuti s vrha. Njegov gradski rival Ragusa Racing je (opet) bila druga klupski, a treća INA Delta.

Oba dubrovačka kluba računaju kako bi već danas mogli osigurati prvo odnosno drugo mjesto u sezoni, prije zadnje stanice prvenstva Hrvatske na kružnim stazama, koja će biti u Mađarskoj, i to ni manje, ni više, nego na Hungaroringu, stazi koja je domaćin utrke Formule 1, a koja će krajem listopada ugostiti poslhednje dvije kružne utrke domaće sezone, petu i šestu. Međutim, prije toga, već danas, više od tridesetak hrvatskih vozača čeka još jedan izlazak na asfalt Slovakia Ringa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

22. studeni 2020 09:57