StoryEditor
OstaloDvostruka pobjeda

Veliki uspjeh mladog Splićanina: osvojio europsku broncu i postao prvi hrvatski sportaš koji će nastupiti na paraolimpijskim igrama u Tokiju

Piše Hina
31. listopada 2019. - 22:04

Hrvatski taekwondaš Ivan Mikulić (25) prvi je hrvatski sportaš s invaliditetom koji je potvrdio svoj nastup na ljetnim paraolimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine nakon što je na 7. europskom parataekwondo prvenstvu u Bariju osvojio brončanu medalju.

Uspjeh 25-godišnjeg Splićanina tim je veći jer je postao i prvi Hrvat koji će nastupiti na paraolimpijskim igrama u parataekwondu.

- Izuzetan je osjećaj da sam baš ja prvi hrvatski sportaš s invaliditetom koji je potvrdio putovnicu za Tokio - poručio je Mikulić iz Barija.

Mikulić je na putu do medalje u četvrtfinalu pobijedio Marokanca Rachida Ismailija Alaouija sa 20-14, a potom je u polufinalu nakon iscrpljujuće borbe tijekom koje je slomio prst, izgubio od Rusa Bilala Lahiajeva sa 15-21.

- Što se tiče samog prvenstva, došli smo samo s jednim ciljem da ostvarimo što bolji plasman i da potvrdimo plasman u Tokio. Nažalost, u polufinalu se dogodila ozljeda prstenjaka desne ruke koja me je spriječila da osvojim još sjajniju medalju, ali najvažnije je da sam prvi hrvatski putnik za Tokio - poručio je Mikulić, koji je član splitskog Galeba, a nastupa u kategoriji K44 M+75kg. 

Mikulića iduće godine očekuje niz kontinentalnih prvenstava i President kup s ciljem osvajanja još bodova koji će mu osigurati što bolji plasman na svjetskoj rang listi i tako mu omogućiti lakši ždrijeb na paraolimpijskim igrama.

#PARATAEKWONDO#IVAN MIKULIĆ

Izdvojeno

28. svibanj 2020 22:23