StoryEditorOCM
Ostalopogledajte video

U Rotterdamu smo gotovo svjedočili bizarnoj nesreći, evo kako je izbjegnuta praktično u posljednji trenutak

12. lipnja 2023. - 19:21

U Rotterdamu će nogometna reprezentacija Hrvatske u srijedu igrati polufinale Lige nacija protiv domaćina završnog turnira, a danas smo u drugom po veličini gradu Nizozemske zamalo svjedočili bizarnoj pomorskoj nesreći. U starom dijelu grada Delfshavenu, u jednom od kanala, vrlo malo je nedostajalo da se jedan brod za prijevoz tereta zabije u most.

Kapetan je bio uvjeren kako će i bez podizanja pokretnog mosta svoje plovilo koje je prevozilo pijesak uspjeti provući ispod mosta. Međutim, kada je brod gotovo već polovicom prošao ispod mosta, kada je prova već prošla na drugu stranu, kapetan je uz pomoć djelatnika na mostu shvatio da je vrag odnio šalu, da će kabinom ipak udariti u donji dio mosta. Centimetri su bili u pitanju, kako oni koji su visinom plovila bili višak zbog kojih bi ipak brod udario u most, tako i centimetri udaljenosti koji su nedostajali da se plovilu to dogodi. Tko kaže da veličina nije važna - laže.

U zadnji trenutak kapetan je zaustavio brod i motore ubacio u rikverc, zaustavio da se inercijom dogodi zaista nesvakidašnja nesreća. Da je još samo malo oklijevao, čak i da nitko nije nastradao u najmanju ruku bi završio kao vrući materijal na društvenim mrežama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2024 03:29