StoryEditorOCM
Ostalobit će vatreno

Torcida brani Split, a ‘napadat‘ će Rijeka sa Splićaninom na čelu! Već znamo da nas u idućoj sezoni čeka spektakl...

Piše Ivan Renić
12. ožujka 2024. - 20:25

Nakon 16. kola 1. HMNL (drugi razred hrvatskog futsala) postalo je jasno da je novi prvak Rijeka. To znači da će momčad s Kvarnera u idućoj sezoni postati dio naše futsal-elite. A to, pak, znači još barem dva velika derbija. Rivalstva iz ‘velikog‘ baluna često se prenose i na ‘mali‘. Svjedočili smo tako užarenoj atmosferi na utakmicama Torcide i Futsal Dinama, ali i na brojnim drugim susretima.

A sada u igru ulazi još jedan jaki igrač. Na Gripe će Torcidi na noge doći Rijeka koja je dva kola prije kraja osigurala plasman u najviši razred. Imaju 41 bod, sedam više od drugoplasirane Aurelije što je s dvije utakmice do kraja nedostižna prednost, čak i ako izgube oba preostala dvoboja. Za sada na svom kontu imaju 13 pobjeda i dva remija, dok u rubrici ‘porazi‘ stoji nula.

image
Tom Dubravec/Cropix

Najteže tek dolazi

Zanimljivo, na čelu riječke momčadi je Splićanin Duje Maretić. Omišani pamte trofeje u domaćem prvenstvu i uspjehe u Ligi prvaka koje je ostvario s Olmissumom. S Rijekom bi trebao u sljedećoj sezoni doći i na Ribnjak, kontra ‘svojih‘. Sezona još nije gotova. Najboljim hrvatskim futsalskim ekipama najteže tek slijedi. Moraju još odigrati 18. kolo, izboriti se za pozicije pred doigravanje i lov na titulu.

Kod njih je poznato da iz lige ispada Uspinjača Gimka, dok se Vrgorac još uvijek nada čudu i izbjegavanju kvalifikacija. Iako još nije kraj, znamo da nas u sljedećoj sezoni čekaju velika uzbuđenja. Navijačkim derbijima Torcide i Dinama, pridružuje se još jedan ‘prvoligaš‘.

Tablice omogućuje Sofascore
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Ivo Ravlić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 06:54