StoryEditorOCM
OstaloEurosport

Skandal u Parizu, poznati komentator isključen iz prijenosa zbog jedne rečenice

Piše sport sd
28. srpnja 2024. - 23:09

Komentator Eurosporta Bob Ballard suspendiran je iz televizijskog prijenosa Olimpijskih igara nakon što je dao seksističku primjedbu o australskim plivačicama.

Nakon što je osigurao zlato u ženskoj štafeti 4x100m slobodnim stilom, australski kvartet - koji čine Emma McKeon, Shayna Jack, Mollie O‘Calloghan i Meg Harris - napustio je Paris Aquatic Centre.

U tom je trenutku iskusni komentator Ballard izjavio: ‘Pa, žene upravo završavaju. Znate kakve su žene, motaju se okolo, šminkaju se.‘

Taj isječak komentara u hipu je postao viralan na društvenim mrežama, a Eurosport je odlučio djelovati brzo, momentalno uklonivši Ballarda iz etera tijekom prijenosa Olimpijskih igara.

‘Tijekom dijela sinoćnjeg izvještavanja Eurosporta komentator Bob Ballard dao je neprikladan komentar‘, stoji u priopćenju televizijske kuće.

‘Zbog toga je uklonjen s našeg popisa komentatora, a odluka je stupila na snagu istog trenutka.‘

Novinarka Lizzie Simmonds, Ballardova sukomentatorica, opisala je komentar kao ‘nečuven‘.

Ballard se još nije javno očitovao otkako je dao kontroverznu izjavu koja je izazvala bijes na internetu.

Njegov neprimjeren komentar u izrazitom je proturječju s inicijativom pariških organizatora koji promoviraju ‘Igre ravnopravnosti‘, a MOO ističe činjenicu da žene sada čine 50 posto sudionika.

Ballard je zapravo vrlo iskusan novinar i olimpijski vodeni sportovi nisu mu strani. Više je od četiri desetljeća u medijima, tijekom televizijske karijere pokrivao je plivanje, ronjenje i vaterpolo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 02:01