StoryEditorOCM
OstaloJedrenje

Posljednja provjera za Stipanovića i Jurišića prije odluke o Igrama: u ponedjeljak starta Trofeo S.A.R. Princesa Sofia

Piše Sport SD
29. ožujka 2024. - 17:23

Čitav jedriličarski olimpijski svijet od 1. do 6. travnja natjecat će se na 53. izdanju Trofeo S.A.R. Princesa Sofia na Mallorci, a govorimo o „eventu“ na kojem će biti više od 800 brodova, više od 70 država i više od 1700 uključenih osoba. Godine (53) govore više nego što bismo mogli napisati o značaju ove regate za sve olimpijske klase ususret, naravno, Olimpijskim igrama ovoga ljeta. Naše jedrenje će u Marseilleu (gdje će biti priređena olimpijska natjecanja) biti zastupljeno u pet od deset klasa, ali na Mallorci predstavnika nemamo jedino u klasi Nacra 17. Dakle, u devet od deset.

Svatko od njih ima svoje planove. Za Palmu Čargo (iQfoil), Martina Dolenca (Formula Kite) i Elenu Vorobjevu (ILCA 6) ova je regata u sklopu priprema za Olimpijske igre. Za Šimu i Mihovila Fantelu (49er) jest prva ozbiljna regata ove godine s obzirom da su prije dva tjedna morali odustati od Svjetskog prvenstva zbog Šimine bolesti. Za Filipa Jurišića i Tončija Stipanovića jest provjera uoči ključne regate u francuskom Hyeresu za mjesec dana kad ćemo saznati tko će predstavljati Hrvatsku u Marseilleu u klasi ILCA 7.

Za sve ostale (Ema Samaržija i Leon Scheidl u klasi 470, Marija i Mihaela de Micheli Vitturi u klasi 49er FX, Mariju Dolenc u Formuli Kite i Luku Mratovića u iQfoilu) jest pogled prema budućnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 15:33