StoryEditor
Ostaloragbi

Nakon šest mjeseci opet se igra: na Starom placu polufinalu Kupa igraju dvije najkvalitenije momčadi Nada i Mladost

Piše PSD.
19. rujna 2020. - 11:30
Damir Krajač/Cropix

Nakon šestomjesečne stanke uslijed pandemije koju je prouzročio COVID 19 hrvatski ragbijaši će danas ponovno istrčati na travnjake. Natjecateljsku sezonu otvorit će na kultnom splitskom Starom placu dvije najkvalitetnije hrvatske ragbijaške momčadi, RK Nada i HARK Mladost. S nestrpljenjem se iščekuje novi susret ovih dviju momčadi, ovaj put u polufinalu Kupa Hrvatske.

Nakon nikad duže natjecateljske stanke teško je detaljnije analizirati stanja unutar obje momčadi ili eventualno predviđati ishod. Splitski će sastav, za razliku od posljednjeg finalnog susreta PH igranog u Zagrebu, biti pojačan za povratnika iz Škotske, kapetana Krešimira Čorića, te za Luku Lerotića, vrsnog kreatora i organizatora igre splitske momčadi.

Prema riječima Nika Jurišića, voditelja momčadi “zagrebačkih akademaca”, momčad aktualnog prvaka trebala bi nastupiti u Splitu bez značajnih promjena u sastavu. Igrači obje momčadi silno su motivirani da unatoč brojnim poteškoćama i ograničenjima koje je izazvala pandemija konačno mogu igrati i natjecati se.

Početak susreta na Starom placu predviđen je za ‘okruglo’ 13 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. studeni 2020 02:13