StoryEditor
Ostalospektakularna fotogalerija

Nakon 18 uzastopnih titula splitska Nada morala je priznati primat zagrebačkoj Mladosti

15. prosinca 2019. - 12:14

Nakon 18 uzastopnih titula splitska Nada morala je krunu najbolje hrvatske momčadi predati zagrebačkoj Mladosti. Zagrebački su ragbijaši na svome "Krtičnjaku" u finalu ovogodišnjeg Prvenstva Hrvatske pobijedili momčad sa Starog placa 26:18. Bila je to utakmica puna neizvijesnosti i obrata, ali u zadnjih desetak minuta domaći su bili bolji i zasluženo stigli do prve titule prvaka Hrvatske.

Nada je u Zagreb došla po svoj 36. naslov prvaka države, osamnaesti zaredom od sezone 2002./2003. Ipak, nisu uspjeli. 
Vrlo talentirana generacija zagrebačkih akademaca predvođena Nikom Jurišićem i društvom značajno je obilježila hrvatski ragbi posljednjih nekoliko godina. 

Osvajala je titule u Kupu i Prvenstvu Hrvatske u Ragbiju 7, samo im je stalno izmicala ova najvrjednija titula seniorskog prvaka u Ragbiju XV. Dvije godine zaredom bili su vrlo blizu da ostvare svoj san i san brojnih generacija mladostaša o novoj tituli prvaka nakon one davne, osvojene 1958. godine. I sada su uspjeli. Po teškom i blatnjavom terenu koji je fotoreporterima ponudio priliku za senzacionalne kadrove mladostaši su uspijeli savladati ragbijaše Nade i upisati se u povijest.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

23. studeni 2020 13:02