StoryEditor
Ostaloodbojka

‘Malene‘ odradile veliki posao na Cipru: Kaštelanke slavile u oba susreta protiv Limassola i izborile šesnaestinu CEV Challenge Cupa

Piše PSD.
5. studenog 2021. - 14:19

Mlade odbojkašice Kaštela izborile su šesnaestinu finala CEV Challenge kupa nakon što su u ba dvoboja igrana na Cipru slavile protiv domaćeg Limassola. Mlada ekipa Kaštela, u kojoj ima i 15-godišnjih igračica, održala je lekciju iz odbojke internacionalnoj iskusnoj ekipi s Cipra u čijim redovima ima igračica iz Brazila, Francuske, Slovenije te Matea Magdić iz Hrvatske.

U prvom dvoboju Kaštelanke su slavile s 3:1 (25:21, 25:16, 19:25, 25:21). Imale su na kraju 11 poena na as servisu (Limassol 7), 2 poena blokom (Cipranke 4), te 57 poena u napadu (suparnice 40). Bile su bolje i u prijemu servisa, no rizična i agresivnija igra donijela je i veći broj pogrešaka Kaštelanki, 32 prema 24 ekipe Limassola.

Nina Strize sa 27 poena najučinkovitija igračica susreta, Dijana Karatović dodala je 18, Ema Šeremet 12 poena.

- Najprije bih htjela čestitati svojoj ekipi na borbenosti, budući da je ovo za nas bila jedna od prvih velikih utakmica. Bilo je jako napeto, ali u najtežim trenucima smo dale sve od sebe. Htjela bih čestitati i ekipi Limassola, iako su od nas puno starije i iskusnije, možda je ovdje naša mladost ipak presudila.“ – izjavila je poslije utakmice igračica Kaštela Ema Šeremet.

U uzvratnoj utakmici Kaštelanke su slavile s 3:2 (19:25, 20:25, 25:15, 25:13, 15:10). Čak 21 poen na servisu Kaštelanki, od čega čak sedam Tamare Đolonga  (uz tek jedan promašen servis!), prema 9 Cipranki dovoljno govori o prezentaciji igre hrvatskih odbojkašica, koje su bile bolje i u prijemu servisa. Ekipa Limassola imala je 55 poena u napadu, a Kaštela 46, a domaće su imale i prednost u bloku (8-5). Agresivniji i riskantniji način igre Kaštela rezultirao je i s nešto više neforsiranih pogrešaka od domaće ekipe (28-20), ali to nije znatnije utjecalo na krajnji rezultat.

Nina Strize ponovila je dobru partiju s 26 poena, uz nju Ema Šeremet dodala je 23 poena, a Dijana Karatović 12 za Kaštelanke koje je zbog spriječenosti prvog trenera Grgantova s klupe vodio njegov pomoćnik Zoran Nikolovski.

Jedna od iskusnijih Kaštelanki, libero Dora Matas nakon susreta isijavala je zadovoljstvom:

- Jako sam ponosna na svoje suigračice koje su ostavile dušu na terenu. Pružile smo odličan otpor djevojkama koje su puno iskusnije od nas i koje su prošle puno više ovakvih natjecanja od nas, pa je naša pobjeda time veća.

Tamara Đolonga kasnije je dodala za ciparsku televiziju:

- Jako smo uzbuđene zbog ove pobjede, ovo je bila naša premijera u europskim natjecanjima i nismo ni same znale što možemo očekivati, jer smo bez iskustva u takovim utakmicama. Jako sam ponosna na cijeli tim kako je reagirao. Mlada smo ekipa koja je tek krenula od ove sezone zajedno u ovom sastavu i vidi se da još rastemo iz utakmice u utakmicu, ali bez pritiska, i tako je najbolje.

Svoje natjecanje u Challenge kupu Kaštela nastavljaju u šesnaestini gdje ih kao slijedeći suparnik čeka rumunjska ekipa Medgidia.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. siječanj 2022 04:58