StoryEditor
Ostalocev challenge cup

Kaštelani se oprostili od Europe: ‘Šteta, imali smo zlatnu priliku osvojiti taj set i tko zna što bi se onda otvorilo‘

Piše Darko Rapić
14. veljače 2020. - 07:41
Vladimir Dugandžić/Arhiva/HANZA MEDIA

Mladost Ribola Kaštela oprostila se od natjecanja u europskom Challenge kupu, talijanski Milano bio je prejak i u uzvratnoj utakmici.

Powervolley Milano opravdao je očekivanja na papiru, još jednom uvjerljivom pobjedom svladana je kaštelanska momčad koja tako završava europsku avanturu. Domaćin je potvrdio svoju klasu, ali Kaštelani nisu ostali dužni, baš kako su i najavljivali. Nije to bio isti otpor kao i u kaštelanskoj dvorani, nažalost, međutim malo tko može vjerovati da ih je Mladost 'imala u šaci' u prvome setu. Bilo je tada 21:19, velikih 21:19 protiv tako jake momčadi, no tada je sve stalo.

- Šteta, imali smo zlatnu priliku osvojiti taj set i tko zna što bi se onda otvorilo. Mislim da je presudilo iskustvo. Imali smo stvarno veliku želju boriti se protiv momčadi koja je možda među pet najboljih u Europi, ali možda smo u tom ključnom trenutku i izgorili od te želje – rekao je dizač Ivo Ivić.

Trener gostiju Ivan Rančić izveo je nešto drugačiju momčad nego smo navikli. Veću minutažu dobili su Šuker i Šućur, a Ivić je zamijenio Medana čija se još uvijek nedovoljno zaliječena tetiva nije htjela riskirati u prilično izvjesnoj utakmici.

- Ponosan sam na svoje igrače - odmah će trener Rančić.

- Odigrati ovakvo protiv Milana stvarno zaslužuje pohvalu, iako nismo bili kompletni. Ovo je dokaz da možemo igrati sa dvanaest igrača, a to jako puno znači.

Premda u drugom i trećem setu Mladost nije bila toliko blizu, vrijedi istaknuti da je u njima publika mogla uživati u nekoliko izmjena i dugih poena. Raspoloženi domaćini na tribinama nisu se suzdržavali aplauzom nagraditi poteze i požrtvovnost gostiju koji su, kako su i najavili, doista 'umrli muški'.

Allianz Powervolley Milano – Mladost Ribola Kaštela 3:0 (25:22, 25:14, 25:16)

Milano, dvorana Centro Paversi, gledatelja 250

Suci: Zaur Hajiyev, Antonio Fernando Correa Benitez

Igrač utakmice: Nemanja Petrić (Allianz Powervolley Milano)

Allianz Powervolley Milano: Abdel-Aziz (14), Hoffer, Bašić (5), Kozamernik, Izzo (2), Sbertoli, Alletti (7), Petrić (14), Gironi, Weber (4), Okolić (10), Clevenot, Pesaresi. Trener: Roberto Piazza

Mladost Ribola Kaštela: Perić, Solbrig (6), Giljanović (4), Matoković (7), Ivić (2), Medan, Zeljković (3), Šućur (2), Pervan, Palić, Šuker (6). Trener: Ivan Rančić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

30. rujan 2020 05:11