StoryEditor
OstaloPiotr Nurowski

Hrvatska skijašica Zrinka Ljutić treća mlada sportašica Europe: najbolja je slovenska biatlonka Lena Repinc

10. lipnja 2021. - 23:50
Ronald Goršić/Cropix

Hrvatska skijašica Zrinka Ljutić osvojila je treće mjesto u izboru 6. zimskog izdanja Nagrade Piotr Nurowski kojom Europski olimpijski odbori (EOO) nagrađuju mlade sportaše i sportašice Starog kontinenta.

Na gala-večeri u Ateni u sklopu  50. glavne skupštine Europskih olimpijskih odbora (EOO) prvom nagradom nagrađena je biatlonka Lena Repinc iz Slovenije.

Repinc je slavila ispred belgijskog snowboardera Evyja Poppea, naše Zrinke Ljutić, estonskog skijaša slobodnim stilom Henryja Sildarua i britanske skijašice slobodnog stila Kirsty Muir.

Uz trofej Piotra Nurowskog, Repinc je osvojila i glavnu novčanu nagradu od 15.000 eura (kao stipendiju za potpru trenažnom procesu u nastavku karijere), drugoplasirani Poppe 8.000, trećeplasirana Ljutić 5.000 eura, dok su četvrti i petoplasirani Sildaru i Muir dobili su po 3.000 eura.

Repinc je rođena u Jesenicama u Sloveniji 2003. godine, s 11 godina započela je trenirati  biatlon, a istodobno se bavila i skijaškim trčanjem.

Nagrada EOO-a za mlade sportaše pokrenuta je 2011. godine, a dodjeljuje se u znak sjećanja na predsjednika Poljskog olimpijskog odbora Piotra Nurowskog, koji je u travnju 2010. godine poginuo u zrakoplovnoj nesreći.

Prije dvije godine u ljetnom izdanju Nagrade naš plivač Franko Grgić bio je drugi u tom prestižnom izboru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. lipanj 2021 09:55