StoryEditorOCM
Ostaloilca 7

EP Jedrenje: Opet veliki problemi s vremenom u Ateni

Piše hina
21. veljače 2024. - 21:58

Nakon produženog dana čekanja i na kopnu i na vodi, te unatoč brojnim pokušajima starta koji su prekinuti zbog slabih uvjeta i promjenjivog povjetarca, i četvrti dan natjecanja završio je bez jedrenja na Europskom prvenstvu olimpijske klase ILCA 7 (bivši laser) u Ateni.

Kao rezultat toga, preostala su samo dva dana za nastojanje da se završe četiri regate za ILCA seniorsko Europsko prvenstvo 2024 koje će se smatrati važećim, te šest plovova za dodjelu novih olimpijskih mjesta za europske zemlje.

Hrvatski jedriličar Bruno Gašpić drži peto mjesto, dok je aktualni europski prvak Tonći Stipanović tek 69. nakon prve dvije regate u Ateni.Dvostruki srebrni olimpijac Stipanović  je s pet europskih naslova rekorder ove klase, a Splićanin je prvak Europe bio 2010. (Tallinn), 2011. (Helsinki), 2013. (Dun Laoghaire), 2014. (Split) i nakon čak devet godina pauze u spomenutoj Andori. U klasi ILCA 7 europska prvenstva se jedre od 1974. godine, a klasa je postala olimpijska u Atlanti 1996. godine.

Europski doprvak u ovoj klasi Filip Jurišić propustio je europsku smotru.

I jedriličarke u klasi ILCA 6 su u Ateni na svom Europskom prvenstvu, a jedri šest Hrvatica od kojih će prije svih Elena Vorobjeva i Sandra Lulić pokušati uzeti jednu od dvije olimpijske norme. Odličan start imala je Vorobjeva, koja drži drugo mjesto u ukupnom poretku.  Ursula Balas je osma, a Lulić 59.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 01:13