StoryEditor
OstaloU konkurenciji 15 klubova

Bejzbolaši splitske Nade osvojili Interligu u Bratislavi

Piše PSD
29. kolovoza 2016. - 17:20
nad00

Bejzbolaši splitske Nade SM pišu zlatne stranice klupske povijesti. Nakon osvojenog prvenstva Hrvatske u baseballu na maestralan način je osvojena i EIB (European baseball Interleague) u Bratislavi.

U jakoj konkurenciji sastavljenoj od 15 klubova (Slovačka, Mađarska, Srbija, Slovenija i Hrvatska) u regularnom dijelu natjecanja splitski bejzbolaši su imali omjer pobjeda i poraza 19-1. Takva dominacija se u 19-godišnjoj povijesti EIB-a nikada nije dogodila. Final four se igrao ovog vikenda u Bratislavi.

Naši momci su u polufinalu sa 9:1 pobijedli Trnawa Angelse. Bila je to utakmica savršene obrane predvođene bacačem Marinom Tadićem koji je uništio napad Trnawe i odličnih napadačkih akcija od kojih svakako moramo istaknuti Home run za dva optrčavanja Andrije Jakšića. Finale je odigrano protiv domačina na jednako suveren način.

Apollo Bratislava je pala sa čistih 7:0.Splitski bacač Caughey je odradio vrhunski posao u obrani ne dozvolivši domačinima da se razmašu. U napadu je Nada SM strpljivo gradila vodstvo. Praktički je u svakoj izmjeni napravljen po jedan bod što je bilo i više nego dovoljno za konačni trijumf. Utakmicu je na mjestu bacača zatvorio Franko Vrlić- Kovačić sa 2 direktna izbacivanja.        

Objektivna slovačka publika je dugo nakon završnog poteza utakmice pljeskala našim momcima koji su definitivno pobrali sve u ovojh sezoni. Od simpatija do trofeja.

Za Nadu SM su na završnici nastupali: Matko Dabo, Tonći Jurjević, Ivica Anić, Andrija Tomić, Franko Vrlić-Kovačić, Marin Tadić, Hrvoje Tadič, Andrew Jones, Ante Ćurković, Andrija Jakšić, Josip Pribilović, Viktor Amos Belin, Trevor Caughey. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2022 08:23