StoryEditorOCM
Košarkanedjelja, 12 sati

Zadrani gostuju kod Mege i traže revanš za težak poraz u Superkupu: ‘Igraju modernu košarku i atletski su moćni‘

Piše Dražen Žura
4. studenog 2023. - 15:33

Košarkašima Zadra predstoji utakmica 6. kola u AdmiralBET ABA ligi i to protiv Mege, kojoj dolaze s jednom pobjedom više od njih u dosadašnjem dijelu sezone te imaju pozitivan omjer 3:2. Pogledom na raniji učinak, obje momčadi su u novu sezonu krenule s dva poraza, a onda je Mega povezala dvije pobjede, dok je nadasve iskusni trener Zadra Danijel Jusup stvorio savršeni stroj za trijumfe.

Iza Zadra je fascinantan niz od tri pobjede u ABA ligi, čime se uveliko zasjenilo početno blijedilo viđeno u dva izdanja u Podgorici, protiv Budućnosti i SC Derbyja.

- Mega je momčad koja je uz Igokeu i Studentski centar najbliža najjačem regionalnom tercetu koji čine Partizan, Crvena zvezda i Budućnost. Oni su to pokazali svojim dosadašnjim igrama, kao i protiv nas u onoj utakmici Superkupa u Podgorici kada su nas dobili s 30 razlike (točnije, 23 op.a.).

Radi se o jednoj mladoj i vrlo poletnoj momčadi koju predvodi sjajan igrač i organizator igre Nikola Topić koji je 2005. godište. Također imaju odličnog mladog centra Uroša Plavšića kojeg su doveli s američkog sveučilišta Tennessee, tu je bitna karika i naš Andrija Jelavić, a nedavno su pojačali dodatnu svoju centarsku liniju i s iskusnim Nikolom Jankovićem.

Mega igra modernu košarku, brza je, trči i šutira, te je izrazito atletski moćna.

Očekuje nas stoga izuzetno zahtjevna utakmica, a ja se nadam da ćemo uspjeti u ovom kratkom vremenu koje nam je ostalo nakon sraza sa Splitom pripremiti se za taj dvoboj - kazao je Jusup.

Srušili Partizana

Mega se posebice istaknula pobjedom 88:86 protiv Partizana što im je nedvojbeno dalo krila, međutim, nisu nepobjedivi niti je od njih potrebno raditi neosvojivu utvrdu. Osvrnemo li se na spomenuti Superkup, Zadar u to vrijeme nije u momčadi imao Luku Božića koji je tri puta zaredom bio MVP ABA lige.

Istina, prema Jusupovim riječima, Božić je imao problema s virozom, zato je i odigrao tek nešto više od dvadeset minuta u pobjedi protiv Splita, pa je upitno koliko će tako iscrpljen moći protiv Mege...

- Očekuje nas jedna veoma zahtjevna utakmica u Beogradu, znamo da Mega pogotovo na domaćem parketu igra jednu agresivnu i atraktivnu košarku.Imaju puno mladih i talentiranih igrača, cilj nam je da im ne damo, da se razigraju od prve minute.

Mi smo s priprema za Megu krenuli, nadam se da ćemo na utakmicu doći u što boljem raspoloženju i što više energije. Naš cilj je kao u svakoj utakmici dati sve od sebe i da vidimo do kud će nas to odvesti - kazao je Lovro Mazalin, iznimno bitan igrača Zadra, što se zorno vidjelo u ogledu sa Splitom, praktički je preuzeo ulogu Božića.

U jednom dijelu najave Mazalin se dotaknuo mladih Meginih igrača koji doista u velikoj mjeri ne samo da participiraju kroz povjerene im utakmice, nego i nose njihovu igru. Zadarska mladež? Njihova se minutaža u ABA ligi mora tražiti “mikroskopom”, uostalom, Jusup je nedavno izjavio kako nisu zadovoljili njegova očekivanja, konkretno u utakmici s Boscom.

Posljedično, Krševan Klarica, Ivan Njegovan i Vice Grbić te Petar Vujačić, odradili su samo zagrijavanje uoči ogleda sa Splitom, kasnije su se prometnuli u promatrače. Tko zna, možda se upravo protiv Mege sve promijeni i dobiju novu, još značajniju prigodu za dokazivanje.

Utakmica se igra u nedjelju s početkom u 12 sati, uz izravan TV prijenos u programu Arenasport 2.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. listopad 2024 00:54