StoryEditorOCM
Košarkazadar - cedevita ol.

Zadrani, dosta je ‘laganja‘, vrijedite više od ‘opstanka‘: Pritisak je nekad i pozitivan, gura nas naprijed

Piše Dražen Žura
16. ožujka 2024. - 10:59

Zadrovo okretanje ‘pile naopako‘ trajalo je dugo i sadržavalo je jednu te istu priču:

- Naš cilj je ostanak u ABA ligi!

Odavno je zadarska momčad preskočila taj rub koji je očito bio samo kao ‘osigurač‘ ukoliko nešto krene u neželjenom smjeru, što se nije dogodilo nego se posve razbistrio pogled prema Eurocupu. I to je ona dimenzija više koja je u velikom dijelu i plod činjenice kako je regionalno natjecanje u odnosu na lanjsku sezonu u bitnome slabijem izdanju.....I doista, bila bi prava šteta ne iskoristiti takav odnos snaga! Slijedi ogled s Cedevita Olimpijom koja je korak ispred Zadrana, međutim, pobjeda u Krešinom domu potvrdila bi onu iz Ljubljane, čime bi se stekla prednost u odnosu na klub iz Slovenije.

- Cedevita Olimpija je momčad s puno iskusnih igrača koji su svoje znanje i vještine već pokazali u ABA ligi i u Europi. Moramo dati sve od sebe te se pridržavati svih stvari koje dogovorimo na ‘scoutingu‘, ali i odigrati sa što više energije. Pozivam i navijače neka dođu u što većem broju jer poznato je kakvu nam energiju pružaju - započeo je Lovro Mazalin, iznimno bitna karika u igri Zadra i svojom borbenošću doslovce vuče i ostale.

U ovom trenutku svim navijačima Zadra misli su okrenute prema pobjedi koja bi donijela četvrto mjesto na ljestvice pa se očekuje i velika posjećenost na tribinama.

- Svjesni smo važnosti utakmice, ali kao i svake druge! Ali, nekakav preveliki pritisak ne smijemo stavljati na svoja ramena. Jest, pritisak zna biti i pozitivan jer nas, ponekad, još i više gura. Mlada smo momčad, ali imamo iskustva – pogotovo naš trener. U svlačionici se pritisak ne osjeća, jedva čekamo početak utakmice – veli Mazalin.

U prvom ovosezonskom susretu protiv Cedevita Olimpije, koja je u nizu od dva poraza, jednom protiv Partizana u gostima, potom ih je i Budućnost svladala Stožicama, svoju nadmoć iskazao je Luka Božić koji se nakon operativnog zahvata vraća u formu, međutim, mnoge zadarske pobjede stigle su kao rezultat igre cijele momčadi.

Utakmica se igra u subotu s početkom u 17 sati uz izravan prijenos u programu Arenasport 1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 00:37