StoryEditorOCM
Košarkaod 19 sati

Zadrane danas čeka teško gostovanje kod Crvene zvezde: ‘Svašta se može dogoditi...‘

Piše Dražen Žura
11. veljače 2024. - 08:28

Zadar se dvije utakmice za redom morao junački uhvatiti za slamku spasa, protiv Mege im je pomogla mirna ruka s crte slobodnih bacanja, dok ih je u Favbet Premijer ligi zagrebački Dinamo dugo držao na konopcima. Izvukli su se, ponovimo još jednom, na leđima, odnosno učinku Lovre Mazalina. Ali, svoje su kad je trebalo dali Dario Drežnjak, Mario Ramljak i na koncu Arijan Lakić.

U konačnici, iz kuta zadarskih navijača najbitnije je da se izvuklo pobjedu. Popucali su konci i kod Mege i Dinama, a šavove i danas ima Mazalin, međutim, naglasimo opet, to ga nije spriječilo za odličnu izvedbu kontra obje spomenuti momčadi... Slijedi okršaj s Crvenom zvezdom koja je u prvom dijelu sezone u Krešinom domu, laganim korakom došla do pobjede 81:74, konačni omjer je samo stvar kozmetike, gosti su u toj utakmici sve odradili u trećoj dionici i onda mirno čekali kraj...

- Crvena zvezda uz Partizan je najteži mogući protivnik i to u gostima, dolazi nam dva dana nakon utakmice s Dinamom. Imamo minimalno vremena za pripremu utakmice, što znači da se spremamo kao i za svaku abaligašku momčad. Idemo tamo u jednom dobrom raspoloženju, nadamo se da možemo odigrati dobru utakmicu, da vidimo gdje smo u odnosu na jednu takvu kvalitetnu momčad. Popunjeni su na svim pozicijama kvalitetnim igračima i na nama je da damo svoj maksimum – kazao je  trener Zadra Danijel Jusup, kojeg je, prema vlastitom priznanju, iznenadilo kako je momčad koju vodi s klupe u dvije utakmice uspjela izgubiti čak 43 lopte, što će kroz treninge prije ogleda sa Zvezdom, nastojati riješiti kroz jedan ili dva treninga, zaključio je Jusup.

Zadrani su, naime, odmah nakon Dinama sjeli u autobus i otišli prema Zagrebu gdje su prespavali, doručkovali i uputili se prema Beogradu. U klubu pak računaju kako je njihov adut, MVP Luka Božić, unutra, pa protiv Dinama nije ni pogledao na koš. Odigrao je nešto više od 14 minuta, ali bez odjeka. Ali ni od njega se ne smije niti može u svakoj utakmici očekivati najviše. Prisjetimo se u lanjskoj pobjedi Zadra u  beogradskoj „Štark Areni”, Božića nije ni bilo u sastavi, međutim, ostvarila se velika pobjeda 98:96.

Može li se u tome tražiti formula, odnosno, u toj iznimno kavlitenoj utakmici Zadra, iskočio je „trio” kojeg su činili Dario Drežnjak, Marko Ramljak i Antonio Jordano koji odavno ne nosi zadarski dres. Tko je gledao utakmicu Zvezde i Žalgirisa mogao je primijetiti  kako nisu bili kompletni, nedostajali su i neće ih posve sigurno biti ni protiv Zadra, Miloš Teodosić, Branko Lazić i Nikola Topić. Ali, Zvezda je i bez njih moćna.... 

- Igramo protiv prve momčadi na tablici, na njihovom terenu. Bit će teško jer imaju 12 kvalitetnih igrača, moramo se dobro odmoriti, pripremiti i dati sto posto od sebe. Vidjet ćemo kakav će biti rezultat, ako damo najviše od sebe svašta se može dogoditi – zaključio je  Arijan Lakić, igrač koji je svoje prve košarkaške korake napravio upravo u Zvezdi, ali nedvojbeno iznenađenje bi Zadranima skroz otvorilo vrata toliko željenog Eurokupa. Jer prvi cilj je ispunjen odavno i zrcalio se kroz ostanak u AdmiralBET ABA ligi!

Utakmica se igra danas od 19 sati, uz izravni prijenos na Areni Sport 1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 13:52