StoryEditorOCM
Košarkaaba liga

Zadar loše započeo seriju protiv Budućnosti, doživio težak poraz u Podgorici

Piše Dražen Žura
13. travnja 2024. - 21:27

PODGORICA – Dvorana „ SC Morača”. Gledatelja: 1120. Budućnost VOLI – Zadar 100: 69 (23: 24, 19:12, 34:15, 24:18).

Suci: Uroš Nikolić, Milivoje Jovčić i Stefan Čalić(Srbija).

BUDUĆNOST: Ilić, Magee(12), Freemen(7), Slavković(9), Makoundou(7), Feerell(17), Jones(3), Jagodić_ - Kuridža, Tanasković(15), Wright(9), Popović (9), Kamenjaš(10).

ZADAR:Davis(6), Klarica, Vujačić, Žganec(11), Mazalin(13), Lakić (7), Mekić(3),Jambrović, Drežnjak(13), Grbić, Božić(2), Ramljak (14).

Ništa od prigode za moguće iznenađenje u Podgorici, jer u trenutku kad je Budućnost odlučila igrati, Zadar je doslovce pometen s parketa i svoje će pokušati napraviti idućeg petka na Višnjiku. Uglavnom, crnogorska momčad povela 1:0 u seriju tko prije do dvioje pobjede u četvrtzavršnici AdmiralBET ABA lige. Generalno, Zadar je izgledao izmučeno, i čim se domaćin odlučio uozbiljiti, bilo kakva mogućnost nekog do kraja otvorenog dvoboja posve je iščeznula. Čak ni motivacija trenera Jusupa u minutama odmora u kojima je poticao svoju momčad da se probudi i pokuša odigrati obranu, nije urodila plodom.

Inače, daleko bolje otvaranje Budućnosti, koja je brzinski došla do osam poena viška, Slavković i Feerell odgovorili su na Žganecovu „tricu”, dok je Popović s dva plus jedan donio spomenutu prednost. I nije to Zadrane, „ bacilo na koljena”, naprotiv, uslijedio je pravi uragan njihovih šuteva za tri poena, Ramljak dva puta i ponovno Žganec čime je rezultat za „malu crticu” prešao na zadarsku stranu”. Ali, ne zadugo jer je Feerell namjestio ruku, potom i Kamenjaš. I onda smo nanovo vidjeli brz povratak Zadra, Ramljak je odlično vezao dva napada uz stopostotan učinak, Davis je naslonio „ tricu” koja je donijela plus šest na gostujuću stranu semafora. Feerell je pak na svoj način, misli se na dobar šut za tri poena postavio konačni omjer prve dionice!

U drugu se također krenulo šutom izvana, najprije Freemen, kojem je uzvratio Davis, iza čega se moglo vidjeti izvrsnu blokadu Ramljaka na Wrightu. Kao da je ta njegova obrana potaknula i napada Zadra,

Drežnjak je zakucao, Mazalin položio i opet su uzeli rezultatsku prednost, sve do još jedne Feerellove „trice” koja je donijela omjer 31:31! Sve skupa donijelo je i fizički kontakt u kojem je na prvu ruku bio dojam kako je Slavković glavom udario Božića koji je u konačnici, zaradio, jednako kao i spomenuti igrač Budućnosti nesportsku pogrešku...Baš kao i prvu četvrtinu Feerell je zaključio s tri poena za 42:36! Valja kazati kako je Božić neočekivano prvo poluvrijeme završio bez upisanih poena, što je izuzetna rijetkost! Nažalost, ostao je u istom ritmu i na otvaranju drugog poluvremena, nekakvo svjetlo nakratko je upalio Drežnjak s tri poena, onda je Žganec rano zaradio četvrtu osobnu, potom je krenula priča Budućnosti, Kamenjaš je uzeo sve u svoje ruke u reketu, izvana su rešetali kad god su stigli, Maggee, Wright te na koncu treće četvrtine Popović, za golemih 25 poena prednosti uoči zadnjih deset minuta!Kroz njih se Budućnost odvojila na uobičajenu prednost kad im je Morači gostuje Zadar, osobito atraktivno bilo je zakucavanje Jonesa!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 03:06