StoryEditorOCM
Košarkabizarno

Sedam Splićana u restoranu ‘Sedmica‘ u Jablanici pojeli po sedam ćevapa, u sedam ih uvečer čeka film... Sve je jasno

Piše P. S.
13. rujna 2023. - 15:40

E ovo je baš bizarno. Na prvu. Ali kad sve povežete, sve je jasno. Sedmorica Splićana uputila su se jutros iz Splita. Na majicama im je broj sedam, a stali su na ručak u Jablanici. U restoran ‘Sedmica‘. Naručili su ćepave, svatko po sedam u somun. A večeras ih u Sarajevu u sedam sati uvečer čeka flm - ‘Čarobna sedmica‘.

Oni su navijači splitskih ‘žutih‘, puknuta ekipa. Takozvana Tvrda jezgra. Nisu izdržali.

Jer,  Pink Panther je u Sarajevu! Grad na Miljacki doista je na nogama radi dolaska jednog od najboljih europskih košarkaša svih vremena.

image

Sedam Splićana i Kukoč

Kulminacija se očekuje u jednom od najelitnijih hotela, "Hills" u kojemu će se održati premijera filma "The Magical Seven - Toni Kukoč", autora Sabahudina Topalbećirevića. Riječ je inače o našem kolegi, uglednom BiH novinaru i TV komentatoru, ponajviše (iako ne isključivo) vezanom za košarku. Njegov film o jedom od hrvatskih članova Kuće slavnih u Springfieldu nedvojbeno je središnja točka jedne druge priče, 12. po redu Međunarodnog sportskog simpozija "Simposar".

Za one koji se enće naći u Sarajevu, svečana hrvatska premijera filma održat će se u legendarnoj dvorani Gripe 18. rujna s početkom u 20.30 sati.

Datum nije slučajno odabran, najveći od najvećih, naš Toni rođen je na taj dan 1968. godine. Kukoč je odrastao stotinjak metara od dvorane, sve ga veže za Gripe i Jugoplastiku i jedino pravo mjesto za premijeru filma je bila dvorana u kojoj je sve počelo.

image

Sedam Splićana i Kukoč

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 21:05