StoryEditorOCM
Košarka‘Bijeli‘ i ‘modri‘

Raskol u obitelji zbog nogometa: Idem na derbi navijati za Hajduk, baš me briga što mi brat Mauro igra u Dinamu!

27. rujna 2023. - 10:00

Hrvatski reprezentativac Toni Perković (25) vratio se ovog ljeta na Gripe. Tri je sezone nosio Puljanin dres ‘žutih‘ prije nego što je prošle godine otišao u Orleans Loiret. Međutim, nakon samo jedne sezone provedene u Francuskoj, vratio se u klub iz grada pod Marjanom. Ipak, taj povratak nije baš išao posve glatko.

- To je jedna čudna priča. Bili smo u kontaktu još i u lipnju, ali se tada nismo uspjeli dogovoriti. No, trener Slaven Rimac je inzistirao na mom povratku, a meni je ovdje zaista predivno bilo u tri godine u koje sam tu proveo. Srce je reklo da povratku na Gripe – pojasnio je Perković na momčadskom fotografiranju pred početak nove sezone u ABA ligi i domaćoj HT Premijer ligi, ujedno i predstavljanju novih dresova.

To da je srce reklo da, to je ipak malo dublje od košarke, kluba...? ‘Cimali‘ smo Perkovića, na temu toga da mu je djevojka Splićanka. Ali, nije se dao navući.

- Da, stvarno jest. Zaista mi je lijepo ovdje, i grad i ljudi... Predivan je osjećaj vratiti se u Split.

image




 

Božidar Vukičević/Cropix

Iza tebe je i uspješno reprezentativno ljeto? Bio si dio momčadi na odlično apsolviranim pretkvalifikacijama za Eurobasket, ali i Olimpijske igre kojima je hrvatska reprezentativna košarka konačno malo ‘oživjela‘?

- Bilo je to stvarno dugo ljeto i napokon - uspješno! Prvi put se poslije ljeta u klub vraćam veseo i pozitivan, a ne kao uvijek tužan. Bilo je to zaista predivno ljeto. Nadam se da ću tako nastaviti i dalje, da odradim jednu predivnu sezonu, kako treba, i da napokon taj pehar donesemo na Gripe – poželio je Perković. Na naslov prvaka na Gripama čeka se sada već točno 20 godine, od davne 2003., a posljednji Kup Krešimira Ćosića osvojen je godinu dana kasnije.

U odnosu na prošlosezonsku, ova momčad Splita ima manje iskustva, a nema ni lidera kao što su bili Shannon Shorter ili Dominik Mavra. Vidiš li se u toj ulozi?

- Ne znam sada baš za ulogu lidera, ali mlada smo momčad i igrat ćemo brzu košarku. Svatko će dati sve od sebe, pokušavat ćemo igrati na koš više, naravno uz čvrstu obranu. Da li ću ja biti lider ne znam, ali potrudit ću se doprinijeti momčadi što više svojim iskustvom – kazao je Perković.

image



 

Božidar Vukičević/Cropix

Prvak Zadar pogotovo i Cibona opet bi trebali biti glavni konkurenti za domaće trofeje, uz Cedevitu Junior? Cibona ima dosta problema?

- Da, ali Zadar je zadržao praktično identičnu momčadi. Doveli su i dva nova lica Vujačića i Mazalina. Prošle sezone su bili prvaci, imaju veliku kvalitetu. Cibona mi je još velika nepoznanica. Zaista dugo nisam igrao protiv njih. Vidjet ćemo. Mislim da ove sezone imamo velike šanse da napravimo velike stvari. Samo da nas zaobiđu ozljede, to bi mogla biti lijepa sezona – poželio je Perković.

Tvoj mlađi brat nogometaš Mauro (20) sa svojim Dinamom je u nedjelju u velikom derbiju gost Hajduka na Poljudu?

- Definitivno navijam za Hajduk. Uz to još brat ne igra, pa mi je s te strane navijački lakše, makar mi nije drago što ne igra. Ići ću na utakmicu.

image

Mauro Perković u dresu Dinama

Ronald Goršić/Cropix

Uspio si doći do ulaznice! Ideš li na sjevernu tribinu?

- Pokušat ćemo svi zajedno u klubu otići na utakmicu da kao momčad podržimo Hajduk. Ako ne uspijemo, otići ću ja preko brata. Neću biti na sjeveru, ali bit ću na zapadu – najavio je Perković.

Nećeš slučajno biti na jugozapadu? - zafrkavali smo Perkovića.

- Definitivno ne! Ha, ha! - prihvatio je šalu.

Staru zajedničku fotografiju s bratom Maurom iz obiteljskog albuma objavio je davno Toni na instagramu. Ima li doma, među braćom, zadirkivanja na račun Dinama i Hajduka?

- Nije to neko zadirkivanje. Pokušavam ga usmjeriti na neke stvari, ali on je baš zapeo za Dinamo. Meni je drago zbog toga što je u Dinamu, ali ako Hajduk dobije, kao što već jest u prvom kolu, onda ga malo ‘podbocnem‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 19:38