stdClass Object ( [id] => 1374742 [title] => Novak Đoković ga voli kao brata, vodio je najpoznatiji ‘korona party‘ na ovim prostorima, a sad uvodi Dubai u ABA ligu [alias] => novak-dokovic-ga-voli-kao-brata-vodio-je-najpoznatiji-korona-party-na-ovim-prostorima-a-sad-uvodi-dubai-u-aba-ligu [catid] => 278 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Ulazak Dubaija u Admiral Bet ABA ligu dočekan je mahom s velikom skepsom pa i neodobravanjem. Krenulo je čuđenje dijela javnosti kako to klub iz četiri tisuće kilometara udaljenih Ujedinjenih Arapskih Emirata uopće može biti dio regionalne lige, kako je kupio svoje mjesto... Dubai koji, barem koliko je poznato, kao klub još nema ni igrače, ni trenera, ni stručni stožer... No, šira javnost uglavnom ‘otkriva toplu vodu‘. A većina tih ‘zamjerki‘ su već dio uhodanog sustava u kojem već jako, jako dugo pluta europska košarka. Nažalost. Pritom nećemo niti ulaziti u legitimitet odluke na sjednici lige, odnose unutar natjecanja, format u idućoj sezoni, hoće li biti 14, 16 klubova...

Zaboravlja se kako su u regionalnoj ligi već sudjelovali i izraelski Maccabi Tel Aviv, ali i klubovi iz nekakve šire regije mađarski Szolnoki Olaj, bugarski Levski, češki Nymburk. Spomenuti Maccabi igrao je u dva navrata. Poražen je bio 2003. u finalu od Zadra, a natjecanje je osvojio 2012. godine. Ako je mogao Maccabi, u čemu je onda problem s Dubaijem? Još veća udaljenost? Pa lakše će biti otići zrakoplovom u Dubai, odraditi tih pet i pol sati leta (postoje izravni letovi iz Zagreba i Beograda), nego doći autobusom u Čačak. Što je onda čudno? To što je Dubai kupio mjesto u ligi?

Lova do krova

Dubai će sudjelovanje u iduće tri sezone regionalne lige platiti oko 1,7 milijuna eura po sezoni, a ukupno će njihovi troškovi po sezoni iznositi oko 2,5 milijuna (ukupno 7,5 milijuna za tri sezone). Klub iz UAE plaćat će klubovima i sucima troškove gostovanja i smještaja. Dubai želi igrati i EuroCup, za to mu je ‘ulaznica‘ ABA liga. Preko njega želi do konačnog cilja Eurolige. Koja inače, nipošto nije nekakvo zatvoreno društvo u kojem se već dugo, godinama, sudjeluje na temelju imena kluba i(li) plaćenih pozivnica, a ne na osnovu rezultata u nacionalnim ligama. Šalimo se, naravno. Euroliga je nogometna Superliga, samo što je taj projekt u kojem su se klubovi osamostalili u košarci prošao.

U nogometu je doživio fijasko zbog pobune navijača i snage UEFA-e. U košarci gdje to nije išlo preko noći je to prošlo zbog slabosti FIBA-e od starta (razlaz FIBA/ULEB) i zbog toga što nije bilo kritične mase, a tada ni snage navijača (mobiliziranih kroz medije i pogotovo preko društvenih mreža). No, ono što će platiti ABA ligi za tri godine počevši od iduće sezone (ukupno 7,5 milijuna eura), sitniš je za cifre koje se spominju za sudjelovanje u Euroligi. Španjolski mediji već su ranije spominjali kako bi vlasnicima A licence Eurolige (13 klubova) od Dubaija trebalo pripasti ukupno 65 milijuna eura, pet milijuna po klubu.

Od 11 klubova vlasnika ABA lige, devet ih je jednoglasno (tako se moraju donositi ove odluke) podržalo ulazak Dubaija u ligu, među njima i Cibona i Zadar. Budućnost se nije pojavila, pa je naknadno osporavala odluke i tražila ponavljanje sjednice, a Partizan nije sudjelovao u glasovanju. Od tri hrvatska kluba sudionika regionalne lige, samo Split nije sudjelovao u glasovanju jer nije u vlasništvu lige.

---

image
Peđa Milosavljević/Cropix
---

Ako i kada u vlasničku strukturu regionalne lige budu primljeni Split, SC Derby i Borac, iako je to trebalo biti odrađeno na ovoj sjednici, onda će kada se ovih 1,7 milijuna eura Dubaija podjeli svaki od ukupno 14 klubova dobiti nešto po oko 120 tisuća eura godišnje. Nije to zanemariva cifra. To bi primjerice splitskim ‘žutima‘ bila cca četvrtina ovosezonskog budžeta za momčad. S tim novcima mogli bi platiti recimo jednog za naše okvire top igrača. Naravno, tako i ostali članovi lige.

- Split podržava ulazak Dubaija u ABA ligu zbog toga što smatramo da će to donijeti nekakav dodatni prihod. Svi klubovi bi trebali imati koristi od toga. Nama bi to bilo od velikog značaja zbog povećanja prihoda i zbog zakona koji vladaju u Europskoj uniji tako da mi smo tu u nekom indiferentnom položaju u odnosu na konkurenciju u ABA ligi (pitanje financiranje sportskih klubova od strane države, nap.a.). Nije još poznato hoće li to biti podjela novca po vlasništvu, po plasmanu, ali očekujemo da bi to moglo biti nekih 15-20 posto prihoda kluba – pojasnio je direktor Splita Dejan Žaja.

---

image

Direktor Splita Dejan Žaja

Jakov Prkić/Cropix
---

Ušli u ligu, a nemaju momčad

Dubai uopće još nema momčad. Tko ima novca, a tamo ga očito imaju, bez ikakvih će problema složiti momčad. Pa zar gotovo svi naši pa i europski klubovi više-manje ne funkcioniraju na takav način da se slaže momčad iz sezonu u sezonu. Nema kao nekada baš slaganja momčadi na duge staze, dugoročnih ugovora, kada kod nas nema ni mladih igrača koji će nositi momčad godinama. Ostaje samo pitanje hoće li to i koliko utjecati na visinu cijena igrača za ostale momčadi, hoće li se igrači i menadžeri polakomiti. Za očekivati je da to neće imati baš nikakav utjecaj na hrvatske klubove. Iz vrlo prozaičnog razloga što Partizan, Crvene zvezda, pa tako sutra i Dubai kupuju iz izloga broja jedan ili dva, Zadar, Split i Cibona iz trećeg, četvrtog, petog.

- Po informacijama koje imamo moglo bi se dogoditi da i iduće sezone opet bude 14 klubova. Mi smo i ove godine imali jedan od najmanjih, ako ne i najmanji budžet, pa se borimo za play off. Svake godine imamo tu situaciju da se s manjim budžetom borimo s konkurencijom. Smatram da imamo uspješnu sezonu. Ni dogodine neće biti drugačije jer će konkurencija biti veća, a liga skuplja – rekao je Žaja.

---

image
Božidar Vukičević/Cropix
---

Javnost je posebno zaintrigiralo što je u ime Dubaija u prvi plan, uz generalnog direktora Dejana Kamenjaševića, izbačen direktor i potpredsjednik Đorđe Đoković, brat tenisača Novaka. Mlađi brat najveće zvijezde srpskog sporta uz NBA zvijezdu Nikolu Jokića je najmlađi od trojice braće Đoković, uz Novaka tu je još i Marko. Tek mu je 28 godina.

Đorđe je također igrao tenis, bio je u Akademiji Nikole Pilića, a u paru je 2015. godine igrao četvrtfinale ATP 500 turnira u Pekingu China Opena. No, odavno je ‘objesio reket o klin‘. Nikada ta njegova teniska karijera nije ozbiljnije zaživjela. Najbolji ranking karijere u singlu mu je bio 1463. mjesto ATP ljestvice, a od tenisa je na zaradio 20.720 američkih dolara. Nijedan meč u singlu nije odigrao na ATP Touru. Za usporedbu, Novak koji je osvojio rekordna 24 Grand Slam turnira u singlu je u karijeri od ‘prize moneya‘ zaradio 181.599.018 dolara.

---

image

Novak Đoković

AFP
---

‘Korona party‘

Đorđe je i direktor Serbia Opena. Njegova supruga Saška (djevojački Veselinov) je voditeljica i nećakinja bivšeg srpskog ministra poljoprivrede Dragana Veselinova. Dobili su i sina Aleksandra. Već su i ranije preselili u Dubai. Đorđe je poznat i kao direktor spornog ‘Adria Toura‘. Da ponovimo gradivo, riječ je o seriji egzibicijskih teniskih turnira organiziranih i planiranih u lipnju i srpnju 2020. godine koje je u to vrijeme teniskog ‘lockdowna‘ pokrenuo Novak Đoković. Cilj je bila promocija sporta, pozitivnih vrijednosti. Trebao je ‘Adria Tour‘ povezati Hrvatsku (Zadar), Srbiju, Crnu Goru i BiH, a ispao je ‘korona party‘.

---

---

Nakon turnira u Beogradu gdje je epidemiološkim mjerama pokazalo se generalno dosta olako pristupljeno, u Zadru je turnir otkazan uoči finala Novaka Đokovića i Andreja Rubljova, kada su navijači već bili na tribinama, a zbog toga što je Grigor Dimitrov koji je nastupao na turniru potvrdio da ima Covid-19. Tada je na vidjelo izašlo da su se sudionici još u Beogradu, ali i u Zadru družili, rukovali, grlili, plesali, igrali košarku... A tada je to bilo nepojmljivo. Potom su u idućim danima pozitivni bili i Borna Ćorić, Viktor Troicki i njegova tada trudna supruga, Novak Đoković i njegova supruga Jelena, Goran Ivanišević...

---

image
Luka Gerlanc/Cropix
---

Bio je to ‘korona-debakl‘ u vrijeme kada je zbog Covida-19 primjerice otkazan Wimbledon. Od tada se Novak Đoković našao na meti kritika dijela javnosti, a sve je kulminiralo time što mu je kao protivniku cijepljenja zabranjen ulazak u Australiju kako bi sudjelovao na Australian Openu 2022. godine.

---

image

Obitelj Đoković na Adria Touru u Beogradu

AFP
---

Od mladosti Đorđe Đoković traži neki svoj put, izlazak iz sjene velikog i poznatog brata Novaka. Đorđe Đoković ima i nekoliko tvrtki, uglavnom se bavi investicijskim bankarstvom. Voli tenis, ali i košarka mu je velika ljubav. Strastveni je navijač Crvene zvezde, često je dolazio na njene utakmice. Sada će Zvezdi biti veliki suparnik u regionalnoj, a potom možda i u Euroligi.

Kamenjašević, rođenjem Sarajlija, bivši igrač i trener je pak prije sedam godina otvorio košarkašku Akademiju u Dubaiju (PSSA). Ista je već sudjelovala u U19 Admiral Bet ABA ligi. Bilo je to pripremanje terena za ovo što sada slijedi, lansirna rampa za ovaj projekt. Kao mogući budući trener Dubaija ranije se spominjao proslavljeni srpski trener i aktualni izbornik Srbije Svetislav Pešić, ali tada je on to demantirao.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => aba do abu dhabija [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [extra_fields_search] => aba do abu dhabija 2 0 8759 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-03-21 17:27:27 [created_by] => 3119 [created_by_alias] => Frane Vulas [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-03-23 09:12:15 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2024-03-23 09:11:56 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 278 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz košarke. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, košarka [secure] => 0 [page_title] => Košarka [page_description] => Slobodna Dalmacija - Najveće dnevne novine u Dalmaciji [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Novak Đoković ga voli kao brata, vodio je najpoznatiji 'korona party' na ovim prostorima, a sad uvodi Dubai u ABA ligu page_title=Novak Đoković ga voli kao brata, vodio je najpoznatiji 'korona party' na ovim prostorima, a sad uvodi Dubai u ABA ligu [metakey] => ADMIRAL BET ABA LIGA, Đorđe Đoković, Novak Đoković, dejan žaja [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/03\/21\/26818123.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/21\/25998937.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/21\/26765143.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/21\/24960623.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/21\/13947834.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/21\/26214759.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/21\/26518816.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/21\/25180831.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Luka Gerlanc\/Cropix","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","AFP","AFP","Luka Gerlanc\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Pe\u0111a Milosavljevi\u0107\/Cropix","AFP"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","

Novak \u0110okovi\u0107<\/p>","

Obitelj \u0110okovi\u0107 na Adria Touru u Beogradu<\/p>","","

Direktor Splita Dejan \u017daja<\/p>","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x2039","hd_26818123_1920.jpg":"1920x1080","k_26818123_1280.jpg":"1280x1280","k_26818123_1024.jpg":"1024x1024","k_26818123_640.jpg":"640x640","k_26818123_480.jpg":"480x480","k_26818123_340.jpg":"340x340","k_26818123_220.jpg":"220x220","o_26818123_1280.jpg":"1280x1359","o_26818123_1024.jpg":"1024x1087","o_26818123_640.jpg":"640x679","o_26818123_480.jpg":"480x509","o_26818123_340.jpg":"340x361","o_26818123_220.jpg":"220x233","h_26818123_1280.jpg":"1280x854","h_26818123_1024.jpg":"1024x683","h_26818123_640.jpg":"640x427","h_26818123_480.jpg":"480x320","h_26818123_340.jpg":"340x227","h_26818123_220.jpg":"220x147","pp_26818123_1280.jpg":"1280x1628","pp_26818123_1024.jpg":"1024x1303","pp_26818123_640.jpg":"640x814","pp_26818123_480.jpg":"480x611","pp_26818123_340.jpg":"340x432","pp_26818123_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1277","hd_25998937_1920.jpg":"1920x1080","k_25998937_1280.jpg":"1280x1280","k_25998937_1024.jpg":"1024x1024","k_25998937_640.jpg":"640x640","k_25998937_480.jpg":"480x480","k_25998937_340.jpg":"340x340","k_25998937_220.jpg":"220x220","o_25998937_1280.jpg":"1280x851","o_25998937_1024.jpg":"1024x681","o_25998937_640.jpg":"640x425","o_25998937_480.jpg":"480x319","o_25998937_340.jpg":"340x226","o_25998937_220.jpg":"220x146","h_25998937_1280.jpg":"1280x854","h_25998937_1024.jpg":"1024x683","h_25998937_640.jpg":"640x427","h_25998937_480.jpg":"480x320","h_25998937_340.jpg":"340x227","h_25998937_220.jpg":"220x147","pp_25998937_1280.jpg":"1280x1628","pp_25998937_1024.jpg":"1024x1303","pp_25998937_640.jpg":"640x814","pp_25998937_480.jpg":"480x611","pp_25998937_340.jpg":"340x432","pp_25998937_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1721x1069","hd_26765143_1920.jpg":"1920x1080","k_26765143_1280.jpg":"1280x1280","k_26765143_1024.jpg":"1024x1024","k_26765143_640.jpg":"640x640","k_26765143_480.jpg":"480x480","k_26765143_340.jpg":"340x340","k_26765143_220.jpg":"220x220","o_26765143_1280.jpg":"1280x795","o_26765143_1024.jpg":"1024x636","o_26765143_640.jpg":"640x397","o_26765143_480.jpg":"480x298","o_26765143_340.jpg":"340x211","o_26765143_220.jpg":"220x136","h_26765143_1280.jpg":"1280x854","h_26765143_1024.jpg":"1024x683","h_26765143_640.jpg":"640x427","h_26765143_480.jpg":"480x320","h_26765143_340.jpg":"340x227","h_26765143_220.jpg":"220x147","pp_26765143_1280.jpg":"1280x1628","pp_26765143_1024.jpg":"1024x1303","pp_26765143_640.jpg":"640x814","pp_26765143_480.jpg":"480x611","pp_26765143_340.jpg":"340x432","pp_26765143_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24960623_1920.jpg":"1920x1080","k_24960623_1280.jpg":"1280x1280","k_24960623_1024.jpg":"1024x1024","k_24960623_640.jpg":"640x640","k_24960623_480.jpg":"480x480","k_24960623_340.jpg":"340x340","k_24960623_220.jpg":"220x220","o_24960623_1280.jpg":"1280x853","o_24960623_1024.jpg":"1024x682","o_24960623_640.jpg":"640x426","o_24960623_480.jpg":"480x320","o_24960623_340.jpg":"340x226","o_24960623_220.jpg":"220x146","h_24960623_1280.jpg":"1280x854","h_24960623_1024.jpg":"1024x683","h_24960623_640.jpg":"640x427","h_24960623_480.jpg":"480x320","h_24960623_340.jpg":"340x227","h_24960623_220.jpg":"220x147","pp_24960623_1280.jpg":"1280x1628","pp_24960623_1024.jpg":"1024x1303","pp_24960623_640.jpg":"640x814","pp_24960623_480.jpg":"480x611","pp_24960623_340.jpg":"340x432","pp_24960623_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1282","hd_13947834_1920.jpg":"1920x1080","k_13947834_1280.jpg":"1280x1280","k_13947834_1024.jpg":"1024x1024","k_13947834_640.jpg":"640x640","k_13947834_480.jpg":"480x480","k_13947834_340.jpg":"340x340","k_13947834_220.jpg":"220x220","o_13947834_1280.jpg":"1280x854","o_13947834_1024.jpg":"1024x683","o_13947834_640.jpg":"640x427","o_13947834_480.jpg":"480x320","o_13947834_340.jpg":"340x227","o_13947834_220.jpg":"220x146","h_13947834_1280.jpg":"1280x854","h_13947834_1024.jpg":"1024x683","h_13947834_640.jpg":"640x427","h_13947834_480.jpg":"480x320","h_13947834_340.jpg":"340x227","h_13947834_220.jpg":"220x147","pp_13947834_1280.jpg":"1280x1628","pp_13947834_1024.jpg":"1024x1303","pp_13947834_640.jpg":"640x814","pp_13947834_480.jpg":"480x611","pp_13947834_340.jpg":"340x432","pp_13947834_220.jpg":"220x280"},{"size0":"908x837","hd_26214759_1920.jpg":"1920x1080","k_26214759_1280.jpg":"1280x1280","k_26214759_1024.jpg":"1024x1024","k_26214759_640.jpg":"640x640","k_26214759_480.jpg":"480x480","k_26214759_340.jpg":"340x340","k_26214759_220.jpg":"220x220","o_26214759_1280.jpg":"1280x1179","o_26214759_1024.jpg":"1024x943","o_26214759_640.jpg":"640x589","o_26214759_480.jpg":"480x442","o_26214759_340.jpg":"340x313","o_26214759_220.jpg":"220x202","h_26214759_1280.jpg":"1280x854","h_26214759_1024.jpg":"1024x683","h_26214759_640.jpg":"640x427","h_26214759_480.jpg":"480x320","h_26214759_340.jpg":"340x227","h_26214759_220.jpg":"220x147","pp_26214759_1280.jpg":"1280x1628","pp_26214759_1024.jpg":"1024x1303","pp_26214759_640.jpg":"640x814","pp_26214759_480.jpg":"480x611","pp_26214759_340.jpg":"340x432","pp_26214759_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1344","hd_26518816_1920.jpg":"1920x1080","k_26518816_1280.jpg":"1280x1280","k_26518816_1024.jpg":"1024x1024","k_26518816_640.jpg":"640x640","k_26518816_480.jpg":"480x480","k_26518816_340.jpg":"340x340","k_26518816_220.jpg":"220x220","o_26518816_1280.jpg":"1280x896","o_26518816_1024.jpg":"1024x716","o_26518816_640.jpg":"640x448","o_26518816_480.jpg":"480x336","o_26518816_340.jpg":"340x238","o_26518816_220.jpg":"220x154","h_26518816_1280.jpg":"1280x854","h_26518816_1024.jpg":"1024x683","h_26518816_640.jpg":"640x427","h_26518816_480.jpg":"480x320","h_26518816_340.jpg":"340x227","h_26518816_220.jpg":"220x147","pp_26518816_1280.jpg":"1280x1628","pp_26518816_1024.jpg":"1024x1303","pp_26518816_640.jpg":"640x814","pp_26518816_480.jpg":"480x611","pp_26518816_340.jpg":"340x432","pp_26518816_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1024x704","hd_25180831_1920.jpg":"1920x1080","k_25180831_1280.jpg":"1280x1280","k_25180831_1024.jpg":"1024x1024","k_25180831_640.jpg":"640x640","k_25180831_480.jpg":"480x480","k_25180831_340.jpg":"340x340","k_25180831_220.jpg":"220x220","o_25180831_1280.jpg":"1280x880","o_25180831_1024.jpg":"1024x704","o_25180831_640.jpg":"640x440","o_25180831_480.jpg":"480x330","o_25180831_340.jpg":"340x233","o_25180831_220.jpg":"220x151","h_25180831_1280.jpg":"1280x854","h_25180831_1024.jpg":"1024x683","h_25180831_640.jpg":"640x427","h_25180831_480.jpg":"480x320","h_25180831_340.jpg":"340x227","h_25180831_220.jpg":"220x147","pp_25180831_1280.jpg":"1280x1628","pp_25180831_1024.jpg":"1024x1303","pp_25180831_640.jpg":"640x814","pp_25180831_480.jpg":"480x611","pp_25180831_340.jpg":"340x432","pp_25180831_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 278 [name] => Košarka [alias] => kosarka [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 8.0.18-9 [server_version] => 80018 [stat] => Uptime: 6121158 Threads: 85 Questions: 1108717305 Slow queries: 0 Opens: 205099 Flush tables: 3 Open tables: 1024 Queries per second avg: 181.128 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 9942785 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 54 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli [host] => 127.0.0.1 [user] => slobodna_admin [password] => BDNkcMPAG9tIErgj [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 3306 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/kosarka ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 278 [name] => Košarka [alias] => kosarka [parent] => 255 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sport/kosarka ) ) [link] => /sport/kosarka/novak-dokovic-ga-voli-kao-brata-vodio-je-najpoznatiji-korona-party-na-ovim-prostorima-a-sad-uvodi-dubai-u-aba-ligu-1374742 [printLink] => /sport/kosarka/novak-dokovic-ga-voli-kao-brata-vodio-je-najpoznatiji-korona-party-na-ovim-prostorima-a-sad-uvodi-dubai-u-aba-ligu-1374742?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 669426 [name] => ADMIRAL BET ABA LIGA [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-03-04 20:43:38 [main_article_id] => 0 [alias] => admiral-bet-aba-liga [link] => /tag/admiral-bet-aba-liga ) [1] => stdClass Object ( [id] => 262948 [name] => đorđe đoković [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => dorde-dokovic [link] => /tag/dorde-dokovic ) [2] => stdClass Object ( [id] => 423817 [name] => novak đokovič [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => novak-dokovic [link] => /tag/novak-dokovic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 698771 [name] => dejan žaja [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-12-01 12:55:07 [main_article_id] => 0 [alias] => dejan-zaja [link] => /tag/dejan-zaja ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => aba do abu dhabija [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [Important_article] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Novak Đoković ga voli kao brata, vodio je najpoznatiji ‘korona party‘ na ovim prostorima, a sad uvodi Dubai u ABA ligu [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3119 [name] => Frane Vulas [username] => frane-vulas [email] => frane-vulas@sd.hr [password] => $2y$10$.2A9D/90PPIqW47kf/JLQOTC7/Z1acGaABYnEiIC.WrY0kMbQMxJa [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/frane-vulas-3119 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1637 [gender] => m [description] => [image] => 1637.png [url] => [group] => 4 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/authors/1637.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/21/26818123.jpg [galleryCount] => 8 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Luka Gerlanc/Cropix [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/21/26818123.jpg [title] => Luka Gerlanc/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/21/25998937.jpg [title] => Božidar Vukičević/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/21/26765143.jpg [title] =>

Novak Đoković

AFP ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/21/24960623.jpg [title] =>

Obitelj Đoković na Adria Touru u Beogradu

AFP ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/21/13947834.jpg [title] => Luka Gerlanc/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/21/26214759.jpg [title] =>

Direktor Splita Dejan Žaja

Jakov Prkić/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/21/26518816.jpg [title] => Peđa Milosavljević/Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/21/25180831.jpg [title] => AFP ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Ulazak Dubaija u Admiral Bet ABA ligu dočekan je mahom s velikom skepsom pa i neodobravanjem. Krenulo je čuđenje dijela javnosti kako to klub iz četiri tisuće kilometara udaljenih Ujedinjenih Arapskih Emirata uopće može biti dio regionalne lige, kako je kupio svoje mjesto... Dubai koji, barem koliko je poznato, kao klub još nema ni igrače, ni trenera, ni stručni stožer... No, šira javnost uglavnom ‘otkriva toplu vodu‘. A većina tih ‘zamjerki‘ su već dio uhodanog sustava u kojem već jako, jako dugo pluta europska košarka. Nažalost. Pritom nećemo niti ulaziti u legitimitet odluke na sjednici lige, odnose unutar natjecanja, format u idućoj sezoni, hoće li biti 14, 16 klubova...

Zaboravlja se kako su u regionalnoj ligi već sudjelovali i izraelski Maccabi Tel Aviv, ali i klubovi iz nekakve šire regije mađarski Szolnoki Olaj, bugarski Levski, češki Nymburk. Spomenuti Maccabi igrao je u dva navrata. Poražen je bio 2003. u finalu od Zadra, a natjecanje je osvojio 2012. godine. Ako je mogao Maccabi, u čemu je onda problem s Dubaijem? Još veća udaljenost? Pa lakše će biti otići zrakoplovom u Dubai, odraditi tih pet i pol sati leta (postoje izravni letovi iz Zagreba i Beograda), nego doći autobusom u Čačak. Što je onda čudno? To što je Dubai kupio mjesto u ligi?

Lova do krova

Dubai će sudjelovanje u iduće tri sezone regionalne lige platiti oko 1,7 milijuna eura po sezoni, a ukupno će njihovi troškovi po sezoni iznositi oko 2,5 milijuna (ukupno 7,5 milijuna za tri sezone). Klub iz UAE plaćat će klubovima i sucima troškove gostovanja i smještaja. Dubai želi igrati i EuroCup, za to mu je ‘ulaznica‘ ABA liga. Preko njega želi do konačnog cilja Eurolige. Koja inače, nipošto nije nekakvo zatvoreno društvo u kojem se već dugo, godinama, sudjeluje na temelju imena kluba i(li) plaćenih pozivnica, a ne na osnovu rezultata u nacionalnim ligama. Šalimo se, naravno. Euroliga je nogometna Superliga, samo što je taj projekt u kojem su se klubovi osamostalili u košarci prošao.

U nogometu je doživio fijasko zbog pobune navijača i snage UEFA-e. U košarci gdje to nije išlo preko noći je to prošlo zbog slabosti FIBA-e od starta (razlaz FIBA/ULEB) i zbog toga što nije bilo kritične mase, a tada ni snage navijača (mobiliziranih kroz medije i pogotovo preko društvenih mreža). No, ono što će platiti ABA ligi za tri godine počevši od iduće sezone (ukupno 7,5 milijuna eura), sitniš je za cifre koje se spominju za sudjelovanje u Euroligi. Španjolski mediji već su ranije spominjali kako bi vlasnicima A licence Eurolige (13 klubova) od Dubaija trebalo pripasti ukupno 65 milijuna eura, pet milijuna po klubu.

Od 11 klubova vlasnika ABA lige, devet ih je jednoglasno (tako se moraju donositi ove odluke) podržalo ulazak Dubaija u ligu, među njima i Cibona i Zadar. Budućnost se nije pojavila, pa je naknadno osporavala odluke i tražila ponavljanje sjednice, a Partizan nije sudjelovao u glasovanju. Od tri hrvatska kluba sudionika regionalne lige, samo Split nije sudjelovao u glasovanju jer nije u vlasništvu lige.

---

image
Peđa Milosavljević/Cropix
---

Ako i kada u vlasničku strukturu regionalne lige budu primljeni Split, SC Derby i Borac, iako je to trebalo biti odrađeno na ovoj sjednici, onda će kada se ovih 1,7 milijuna eura Dubaija podjeli svaki od ukupno 14 klubova dobiti nešto po oko 120 tisuća eura godišnje. Nije to zanemariva cifra. To bi primjerice splitskim ‘žutima‘ bila cca četvrtina ovosezonskog budžeta za momčad. S tim novcima mogli bi platiti recimo jednog za naše okvire top igrača. Naravno, tako i ostali članovi lige.

- Split podržava ulazak Dubaija u ABA ligu zbog toga što smatramo da će to donijeti nekakav dodatni prihod. Svi klubovi bi trebali imati koristi od toga. Nama bi to bilo od velikog značaja zbog povećanja prihoda i zbog zakona koji vladaju u Europskoj uniji tako da mi smo tu u nekom indiferentnom položaju u odnosu na konkurenciju u ABA ligi (pitanje financiranje sportskih klubova od strane države, nap.a.). Nije još poznato hoće li to biti podjela novca po vlasništvu, po plasmanu, ali očekujemo da bi to moglo biti nekih 15-20 posto prihoda kluba – pojasnio je direktor Splita Dejan Žaja.

---

image

Direktor Splita Dejan Žaja

Jakov Prkić/Cropix
---

Ušli u ligu, a nemaju momčad

Dubai uopće još nema momčad. Tko ima novca, a tamo ga očito imaju, bez ikakvih će problema složiti momčad. Pa zar gotovo svi naši pa i europski klubovi više-manje ne funkcioniraju na takav način da se slaže momčad iz sezonu u sezonu. Nema kao nekada baš slaganja momčadi na duge staze, dugoročnih ugovora, kada kod nas nema ni mladih igrača koji će nositi momčad godinama. Ostaje samo pitanje hoće li to i koliko utjecati na visinu cijena igrača za ostale momčadi, hoće li se igrači i menadžeri polakomiti. Za očekivati je da to neće imati baš nikakav utjecaj na hrvatske klubove. Iz vrlo prozaičnog razloga što Partizan, Crvene zvezda, pa tako sutra i Dubai kupuju iz izloga broja jedan ili dva, Zadar, Split i Cibona iz trećeg, četvrtog, petog.

- Po informacijama koje imamo moglo bi se dogoditi da i iduće sezone opet bude 14 klubova. Mi smo i ove godine imali jedan od najmanjih, ako ne i najmanji budžet, pa se borimo za play off. Svake godine imamo tu situaciju da se s manjim budžetom borimo s konkurencijom. Smatram da imamo uspješnu sezonu. Ni dogodine neće biti drugačije jer će konkurencija biti veća, a liga skuplja – rekao je Žaja.

---

image
Božidar Vukičević/Cropix
---

Javnost je posebno zaintrigiralo što je u ime Dubaija u prvi plan, uz generalnog direktora Dejana Kamenjaševića, izbačen direktor i potpredsjednik Đorđe Đoković, brat tenisača Novaka. Mlađi brat najveće zvijezde srpskog sporta uz NBA zvijezdu Nikolu Jokića je najmlađi od trojice braće Đoković, uz Novaka tu je još i Marko. Tek mu je 28 godina.

Đorđe je također igrao tenis, bio je u Akademiji Nikole Pilića, a u paru je 2015. godine igrao četvrtfinale ATP 500 turnira u Pekingu China Opena. No, odavno je ‘objesio reket o klin‘. Nikada ta njegova teniska karijera nije ozbiljnije zaživjela. Najbolji ranking karijere u singlu mu je bio 1463. mjesto ATP ljestvice, a od tenisa je na zaradio 20.720 američkih dolara. Nijedan meč u singlu nije odigrao na ATP Touru. Za usporedbu, Novak koji je osvojio rekordna 24 Grand Slam turnira u singlu je u karijeri od ‘prize moneya‘ zaradio 181.599.018 dolara.

---

image

Novak Đoković

AFP
---

‘Korona party‘

Đorđe je i direktor Serbia Opena. Njegova supruga Saška (djevojački Veselinov) je voditeljica i nećakinja bivšeg srpskog ministra poljoprivrede Dragana Veselinova. Dobili su i sina Aleksandra. Već su i ranije preselili u Dubai. Đorđe je poznat i kao direktor spornog ‘Adria Toura‘. Da ponovimo gradivo, riječ je o seriji egzibicijskih teniskih turnira organiziranih i planiranih u lipnju i srpnju 2020. godine koje je u to vrijeme teniskog ‘lockdowna‘ pokrenuo Novak Đoković. Cilj je bila promocija sporta, pozitivnih vrijednosti. Trebao je ‘Adria Tour‘ povezati Hrvatsku (Zadar), Srbiju, Crnu Goru i BiH, a ispao je ‘korona party‘.

---

---

Nakon turnira u Beogradu gdje je epidemiološkim mjerama pokazalo se generalno dosta olako pristupljeno, u Zadru je turnir otkazan uoči finala Novaka Đokovića i Andreja Rubljova, kada su navijači već bili na tribinama, a zbog toga što je Grigor Dimitrov koji je nastupao na turniru potvrdio da ima Covid-19. Tada je na vidjelo izašlo da su se sudionici još u Beogradu, ali i u Zadru družili, rukovali, grlili, plesali, igrali košarku... A tada je to bilo nepojmljivo. Potom su u idućim danima pozitivni bili i Borna Ćorić, Viktor Troicki i njegova tada trudna supruga, Novak Đoković i njegova supruga Jelena, Goran Ivanišević...

---

image
Luka Gerlanc/Cropix
---

Bio je to ‘korona-debakl‘ u vrijeme kada je zbog Covida-19 primjerice otkazan Wimbledon. Od tada se Novak Đoković našao na meti kritika dijela javnosti, a sve je kulminiralo time što mu je kao protivniku cijepljenja zabranjen ulazak u Australiju kako bi sudjelovao na Australian Openu 2022. godine.

---

image

Obitelj Đoković na Adria Touru u Beogradu

AFP
---

Od mladosti Đorđe Đoković traži neki svoj put, izlazak iz sjene velikog i poznatog brata Novaka. Đorđe Đoković ima i nekoliko tvrtki, uglavnom se bavi investicijskim bankarstvom. Voli tenis, ali i košarka mu je velika ljubav. Strastveni je navijač Crvene zvezde, često je dolazio na njene utakmice. Sada će Zvezdi biti veliki suparnik u regionalnoj, a potom možda i u Euroligi.

Kamenjašević, rođenjem Sarajlija, bivši igrač i trener je pak prije sedam godina otvorio košarkašku Akademiju u Dubaiju (PSSA). Ista je već sudjelovala u U19 Admiral Bet ABA ligi. Bilo je to pripremanje terena za ovo što sada slijedi, lansirna rampa za ovaj projekt. Kao mogući budući trener Dubaija ranije se spominjao proslavljeni srpski trener i aktualni izbornik Srbije Svetislav Pešić, ali tada je on to demantirao.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Luka Gerlanc/Cropix Božidar Vukičević/Cropix AFP AFP Luka Gerlanc/Cropix Jakov Prkić/Cropix Peđa Milosavljević/Cropix AFP
AFP

Novak Đoković

AFP

Obitelj Đoković na Adria Touru u Beogradu

Jakov Prkić/Cropix

Direktor Splita Dejan Žaja

AFP
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/kosarka/novak-dokovic-ga-voli-kao-brata-vodio-je-najpoznatiji-korona-party-na-ovim-prostorima-a-sad-uvodi-dubai-u-aba-ligu-1374742 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=5a1eb3c8a702a51352a0acd705450fe74ffb5db7 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Novak+%C4%90okovi%C4%87+ga+voli+kao+brata%2C+vodio+je+najpoznatiji+%E2%80%98korona+party%E2%80%98+na+ovim+prostorima%2C+a+sad+uvodi+Dubai+u+ABA+ligu&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fkosarka%2Fnovak-dokovic-ga-voli-kao-brata-vodio-je-najpoznatiji-korona-party-na-ovim-prostorima-a-sad-uvodi-dubai-u-aba-ligu-1374742 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fkosarka%2Fnovak-dokovic-ga-voli-kao-brata-vodio-je-najpoznatiji-korona-party-na-ovim-prostorima-a-sad-uvodi-dubai-u-aba-ligu-1374742 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => aba do abu dhabija [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) )
StoryEditorOCM
Košarkaaba do abu dhabija

Novak Đoković ga voli kao brata, vodio je najpoznatiji ‘korona party‘ na ovim prostorima, a sad uvodi Dubai u ABA ligu

Piše Frane Vulas
23. ožujka 2024. - 10:11

Ulazak Dubaija u Admiral Bet ABA ligu dočekan je mahom s velikom skepsom pa i neodobravanjem. Krenulo je čuđenje dijela javnosti kako to klub iz četiri tisuće kilometara udaljenih Ujedinjenih Arapskih Emirata uopće može biti dio regionalne lige, kako je kupio svoje mjesto... Dubai koji, barem koliko je poznato, kao klub još nema ni igrače, ni trenera, ni stručni stožer... No, šira javnost uglavnom ‘otkriva toplu vodu‘. A većina tih ‘zamjerki‘ su već dio uhodanog sustava u kojem već jako, jako dugo pluta europska košarka. Nažalost. Pritom nećemo niti ulaziti u legitimitet odluke na sjednici lige, odnose unutar natjecanja, format u idućoj sezoni, hoće li biti 14, 16 klubova...

Zaboravlja se kako su u regionalnoj ligi već sudjelovali i izraelski Maccabi Tel Aviv,...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 22:23