StoryEditorOCM
KošarkaŽuti tabor

Kalajžić: ‘Imali su valjda 50 skokova, ne može se tako pobijediti u finalu‘; Rimac: ‘Već smo jednom dobili u Zadru..."

Piše Frane Vulas
31. svibnja 2024. - 22:44
Split, 290524. Dvorana Gripe. Treca utakmica finala doigravanja prvenstva Hrvatske u kosarci izmedju Splita i Zadra. Na fotografiji: Dario Dreznjak, Lewis Sullivan, Mate Kalajzic.Jakov Prkic/Cropix

Poslije uvjerljivog domaćeg poraza od Zadra na Gripama u četvrtoj utakmici finala doigravanja za košarkaškog prvaka Hrvatske 55:84, kapetan Splita Mate Kalajžić je kazao:

- Nema se što reći, igrali smo loše. Odigrali smo najgoru individualnu utakmicu ove godine. Sve je krenulo iz obrane. Imali su valjda 50 skokova, (po statistici 48, nap.a.). Ne može se tako dobiti utakmica u finalu prvenstva protiv Zadra - bio je kritičan prema sebi i svojoj momčadi Kalajžić.

U nedjelju pada odluka o prvaku.

- Nema više skrivanja. Zadnja je to utakmica. Idemo dati sve od sebe. Igrali su čvršće, bolje, a mi smo iz loše obrane u svoje redove uvukli nervozu i nemir pa nismo mogli ništa pogoditi. Poslije je završilo tako kako je to završilo - kazao je Kalajžić.

Trener Splita Slaven Rimac je rekao:

- Igrači su bili svjesni da utakmica nosi titulu. Nismo poštovali neke najosnovnije stvari koje smo ranije dobro radili ili ih Zadar nije kvalitetno rješavao. Zadar je dobrom igrom od početka isprovocirao da im uđe neka trica od table ili u zadnjoj sekundi. Teška je serija. Ne treba sada puno pričati ni plakati. Psihološka je prednost na strani Zadra. Mi moramo opet odigrati hrabru utakmicu. Jednom smo ih već pobijedili u Zadru. Moramo spremni i odmorni dočekat utakmicu u nedjelju.

Što se dogodilo kod sukoba Tišma i Mazalin?

- Nije čudno da se takvo što dogodi na ovakvoj utakmici. Sa naše strane je bilo i frustracije rezultatom. Ne vidim tu nikakav veći problem. Mi se moramo okrenuti sebi da pokušamo odigrati što bolje u petoj utakmici - rekao je Kalajžić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2024 13:14