StoryEditorOCM
Košarkavruće klupe

Jusup: Domaći teren možda i nije tolika prednost; Subotić: Previše smo toga prošli da ne bismo išli na pobjedu

Piše Ivan Renić
1. lipnja 2023. - 22:33

Zadovoljan završnicom i novom pobjedom bio je trener Zadra Danijel Jusup.

- Treba dobiti tri finala da budeš prvak. Početak je pripao Splitu, igrali su nadahnuto. Nije se bilo lako vratiti u ovakvoj atmosferi. Tražio sam samo strpljenje u napadu. Do kraja poluvremena smo i poveli. Split je s odličnim šutevima bio opasan. Mi smo tražili mirne šuteve. Izborili smo produžetak i onda je trenutak bio na našoj strani.

Zadar će na domaćem parketu tražiti prekid crne serije protiv Splita.

- Ove godine još nismo dobili Split u Višnjiku. Uvijek su te utakmice neizvjesne. Domaći teren možda i nije tolika prednost.

Riječ je imao i Zadrov Dario Drežnjak.

- Bila je velika potrošnja na obje strane. Bolje je Split otvorio. Mi smo se opet u drugom dijelu vratili u igru. Imali smo vodstvo na poluvremenu. To nam je pomoglo u nastavku. Vratili smo se još agresivniji. A onda je uslijedio mali pad, no do kraja smo pokazali karakter. Zasluženo smo pobijedili.

- Publika nas je nosila, daju nam energiju. Kao i prošlu utakmicu, rade vrhunsku atmosferu, očekujem još bolje u Zadru – poručio je Drežnjak.

Nezadovoljan je novim porazom bio trener Splita Srđan Subotić.

- Bio je ovo težak udarac. U zadnje dvije minute smo promašili neke šuteve. Lagano su se približili Božićevom tricom iz kuta. Da smo odigrali bolju obranu u toj situaciji, utakmica bi otišla u drugom smjeru.

Neće biti lako u Zadru...

- Teško je biti optimist, ali previše smo toga prošli da ne bismo išli na pobjedu. To je jedino što ćemo napraviti. Trebat će nam iznimno velika mentalna snaga i to će biti najvažniji dio. Fizički dio neće biti problem. Zadar ima praktički obje ruke na trofeju. Ali mi ćemo se potruditi da ne pobjede lagano u trećoj utakmici.

Gosti su upisali dva „brejka” na Gripama.

- Bilo je važno da na svom parketu uzmemo barem jednu pobjedu. Ali nismo uspjeli. Zadar očito puno lakše igra u gostima, nego na svom terenu. Da smo otišli s 1:1, bila bi druga priča. Ali pokušat ćemo „zakuhati” u Zadru – obećao je Subotić.

Raspoložen je bio Tonko Vukom ali nije to pomoglo Splitu da pobijedi.

- Težak je ovo poraz za progutati. Imali smo priliku, ali nismo isporučili kada je bilo najbitnije. Moramo se pomiriti s porazom i pripremiti se za dalje. Na svaki naš pogođen šut su oni odgovorili s druge strane. Kad pogodiš prvi onda je puno lakše. Vjerujem da Split može okrenuti seriju. Moramo dignuti glavu i ići dalje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 04:01