StoryEditorOCM
KošarkaVeliki trijumf

Fantastični Split ‘ispio‘ Cedevitu i nastavio odličan niz, trener Rimac: ‘Zaslužili smo više navijača‘

13. siječnja 2024. - 10:00

U fantastičnoj predstavi Split je na Gripama u 16. kolu Admiral Bet ABA lige svladao favoriziranu Cedevita Olimpiju 93:85. Bilo je poslije susreta očito burno u svlačionici Ljubljančana, momčadi koja se bori za sam vrh regionalne lige. Kasnio je gostujući trener na uobičajenu presicu nakon susreta. Trebalo mu je dobrih petnaestak minuta više nego što je to uobičajeno dok dođe do Žutog salona.

- Čestitam Splitu na apsolutno zasluženoj pobjedi. Energijom, voljom i pristupom su pokazali što žele, za razliku od nas. Pogotovo smo u prvom poluvremenu odigrali katastrofalno, naročito u obrani. S takvim pristupom nismo ni mogli više napraviti - rekao je trener momčadi iz Ljubljane Zoran Martić.

S druge strane navijači Splita su s pravom ovacijama ispratili ‘žute‘.

- Čestitam igračima na odličnoj borbi. Cedevita je momčad s puno kvalitetnih pojedinaca. Uostalom, pet igrača sam i sam trenirao, ali sezona im je dosta turbulentna, pa i u Eurocupu. Kada ideš tako iz utakmice u utakmicu, kada dođe uz to i promjena trenera, vidi se da nema kemije koja je u prošlom kolu protiv Zvezde bila vidljiva. Uspjeli smo ih na startu destabilizirati pametnom igrom. Držali smo ih na odstojanju. Kao što ono sve na početku sezone nije bilo crno baš što se možda mislilo, ne treba ni sada letjeti. Imamo kvalitetu, rekao sam to i kod promjena u momčadi kod dolaska novih stranaca – rekao je trener Slaven Rimac.

Odličan debi imao je Vito Kučić koji je u kratkom periodu na parketu ubacio devet poena.

- Drago mi je zbog Kučića. Zaslužio je Vito da odigra više, ali nisam mu htio staviti preveliki teret na leđa – pojasnio je Rimac.

Split je slavio u treću uzastopnu pobjedu u Admiral Bet ABA ligi, u šest od zadnjih osam kola regionalne lige, a ukupno ima 14 pobjeda u zadnjih 16 susreta u svim natjecanjima.

- Ovisi sve to i o rasporedu. Ušli smo u pet-šest utakmica s protivnicima koji su bili na sličnom omjeru kao i mi. Pobjeda u Baru bila nam je prekretnica. Ovo je takav sport u kojem malo treba da stvari krenu dobro ili loše. Treba biti realan. Uspjeli smo probuditi pobjednički duh. I kada nismo bili dobri, osjetio sam da momčad vjeruje da ćemo preokrenuti stvari – kazao je Rimac.

Sullivanu ste vjerovali i kada je bio bez postignutog poena u prvih 28 minuta. Zvaršio je susret sa 13 poena i osam skokova?

- Gledam to iz svog igračkog iskustva. Znao sam nekad igrati katastrofalno 35 minuta, pa ti jedan šut vrati samopouzdanje. Kada smo ga osjetili i momčad je to prepoznala, odigrala je par akcija za njega. On je bitan kotačić u našoj momčad, ali danas su svi dali svoje, čak i više nego što mogu. Žao mi je samo što nije bilo malo više ljudi. Zaslužili smo to s obzirom na seriju pobjeda koju smo napravili. Ova momčad ima što vratiti publici, energijom i kvalitetom – rekao je Rimac.

Nova utakmica Splita slijedi već u nedjelju, kada je u domaćoj Favbet Premijer ligi protivnik ‘žutih‘ na Gripama Dubrava (19 sati).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. lipanj 2024 20:32