StoryEditorOCM

Boston slavio protiv Miamija i izborio šestu utakmicu u finalu Istoka

Piše Sport SD
26. svibnja 2023. - 07:24

Nakon što su gubili 3:0 u seriji, košarkaši Bostona uspjeli su odnijeti i drugu pobjedu zaredom protiv Miamija (110-97) i tako izboriti šestu utakmicu u velikoj borbi za finale - pišu Sportske novosti.

Niti jedna momčad u povijesti nije uspjela okrenuti 0:3, ali izgleda da su Celtisci na dobrom putu. Jedno je sigurno, na tom putu do drugog uzastopnog NBA finala čeka ih težak posao. Boston je sada tek treća momčad u povijesti NBA lige koja je izborila šestu utakmicu nakon što je izgubila svoje prve tri utakmice u seriji.

Kada je u pitanju posljednja utakmica, Celticse je u važnoj pobjedi predvodio White s 24 ubačena poena. Marcus Smart dodao je 23 poena, a Jayson Tatum i Jaylen Brown završili su na 21. Četvorka je to koja je ubacila 89 od ukupnih 110 poena Celticsa.

Bam Adebayo predvodio je Heat sa 16 poena i osam skokova dok je Jimmy Butler završio na 14 poena, pet skokova i pet asistencija. Oni su bili jedina dva igrača Heata koji su postigli dvoznamenkasti broj koševa. Treba reći kako je Miami ovu utakmicu igrao bez Gabea Vincenta, koji je uganuo gležanj u četvrtoj utakmici serije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 23:34