StoryEditor
Hajduksamo na crno

Za posljednju utakmicu Hajduka na Poljudu, cijene ulaznica otišle u nebo! Dragocjeni papirić se prodaje od 500 do 1500 kuna!

Piše Frane Vulas
13. svibnja 2022. - 22:15

Dok je gotovo sva pažnja sportske javnosti usmjerena na dramatičnu završnicu domaćeg prvenstva, šverceri koriste situaciju.

Na crno se ulaznice za finale kupa Hajduka i Rijeke na Poljudu na jednom hrvatskom online oglasniku prodaju po čak 1500 kuna!

S obzirom da je riječ o ulaznicama za istočnu tribinu koje su u redovnoj prodaji plaćene po 120 kuna, prodaju se dakle po dvanaest i pol puta većoj cijeni.

Riječ je o ulaznicama za sektor S na istočnoj tribini, za finalni ogled koji se 26. svibnja igra na Poljudu. Prodaje se dvaput po dvije ulaznice, a svaka košta po 1500 kuna. Dakle, ako će netko kupiti sve četiri ulaznice za recimo svoju četveročlanu obitelj – ode cijela jedna mjesečna plaća.

Naime, prosječna mjesečna plaća u Hrvatskoj iznosila je 7400 kuna (za veljaču, za pravne osobe), a znamo da u Dalmaciji nisu na istoj razini kao i recimo u Zagrebu.

Ako ćemo se našaliti možemo reći da dok su sve ostale cijene u Hrvatskoj krešile, otišle u nebo, barem su ulaznice za finale Kupa na crno pojeftinile. Naime, nekoliko dana ranije ulaznice za istočnu tribinu na istom su se oglasniku prodavale za 2000 kuna.

Ulje, mlijeko, gorivo otišli su zadnjih mjeseci gore „samo” 30-40 posto, a ulaznice za finale kupa jeftinije su za 25 posto u odnosu na prije tjedan dana. Navali narode! Međutim, nije nam do zafrkancije. Mnoštvo navijača Hajduka, možda i Rijeke, ostalo je bez ulaznica.

Za usporedbu Hajduk ima cca 73 tisuće članova. Većina bi vjerojatno htjela doći na finale, ali ne mogu svi do dragocjenog papirića. Jer ih nema. A kada se i pojavi pokoja ovako na crnom tržištu opet ne mogu do njih po ovim napumpanim cijenama. Neki besramno u svemu tome vide priliku za velikom zaradom.

Doduše, ima i nešto jeftinijih ulaznica koje se mogu nabaviti na crno. Cijena? Prava „sitnica”. Naletjeli smo i na oglase u kojima se ulaznica za istočnu tribinu cijeni 730 kuna, kao i onaj u kojem se ulaznicu za istu tribinu prodaje za 500 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2022 23:17