StoryEditor
Hajdukjadranski derbi

U napadu Tramezzani ima slatke brige, ali bez nekolicine igrača obrana izgleda sve samo ne kao – katanac

Piše Slaven Alfirević
27. veljače 2021. - 09:15
Nikša Stipaničev/Cropix

Kako složiti taktiku, kad su šture informacije tko može, a tko ne može...

- Konzultirat ću liječnike, u posljednji čas – rekao je Tramezzani i treba mu vjerovati.

Korona je ostavila traga i to se ne krije, a u međuvremenu je djelovala „metla” prema drugoj momčadi (Caktaš, Jradi, Mikulić), prijelazni rok je odnio Gyurcsa, a donio Fossatija, Kačaniklića i Livaju. I to nije sve, ozlijeđen je Diamantakos, odvojeno su trenirali i po svemu nisu spremni Vušković (sigurno, nije stvar korone) i Čolina (trener je ostavio malu dvojbu). Nisu bili dostupni Simić, Jurić, Brnić, ali, mobilizirani su...

Hajduk spaja Rijeku i Zagreb (kup se igra u utorak), pa će biti i treninga, u sklopu pripreme za ogled s Varaždinom, neka momčad bude na okupu.

Hoće li Simić uskočiti u zadnji tren?

No, najveća nam je enigma bi li mogao Stefan Simić uskočiti u zadnji tren popodne, onda bi mogao na svoju poziciju libera i pretvoriti Hajduk u petoricu otraga.

Catenaccio Tramezzanija iz prve utakmice u Rijeci bio je plodonosan, uz pogodak Mije Caktaša kao šlag na tortu obrane u posljednjim trenucima.

Ako nema dovoljno stopera, bez Vuškovića i Simića, onda nam obrana sa četvoricom otraga, a da su dvojica zvonika Dimitrov i Mujakić, izgleda sve samo ne kao – brava ili katanac.

I to je najveća dvojba, obrana, kakva će biti obrana? Tko je sve ispred Lovre Kalinića?

U napadu trener ima mnogo solucija, od Fossatija koji bi trebao postati organizator iz dubine kao „izvor igre”, preko krilnih napadača Livaje (desno, a prezime sugerira da je livo), te Kačaniklića (svi ga zovu Alex, jer u izgovoru njegovo prezime dobija razne varijante u Poljudu; nisu se svi još navikli). Jasno je da Hajduku neće falit napadačka dimenzija, pa neka nema više Caktaša, Jaira nitko ni ne spominje, niti kukaju što je Diamantakos ozlijeđen, a o „essekeru” Gyurcsu da i ne govorimo.

Derbi ofenzive

Je li ovo jadranski derbi – ofenzive, nasuprot nedavnog dvoboja u kojem je carevala Hajdukova obrana?

U projekciji bitke za europske pozicije, Hajdukov jedan bod, talijanski „punticino” ne bi bio loš.

E da je opet pobijedit, ali desetljeće nisi pobjeđivao u Rijeci i sad bi dvije pobjede zaredom u 17 dana? Pa ne ide to tako, ne pitate se koliko je to realno?

Očekivanja su odjednom velika, a Hajduk je ranjen, koronom načet.

Hajduk će svakako ponuditi drugačiji lik, mnogo je novih faca i prvi put vidjeti Fossatija, Kačaniklića, te se podsjetiti na Livaju uzbudljivo je iščekivanje.

Ali obrana, obrana nas brine. Kako će je Tramezzani sastaviti, koliko cigla umetnuti da zid pred Kalinićem bude čvrst?

Na put su krenuli i Branimir Barišić, Luka Škaričić i Dino Skorup iz B momčadi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2021 18:25