StoryEditor
Hajdukkonačno kreće

Trener Hajduka družio se s novinarima pred prvi susret nastavka prvenstva: Želim dobiti pobjednički mentalitet od ekipe

Piše Vedran Babić
3. lipnja 2020. - 17:14
Damir Krajač/Hanza media

Igor Tudor jedva čeka utakmicu u petak s Interom (Poljud, 20 sati). Tri mjeseca koliko je trajala pauza zbog pandemije koronavirusa nisu bila laka za izdržati.

- Treniramo skoro dva mjeseca, momci su u dobrom stanju, motivirani i željni. Možemo očekivati najbolji mogući Hajduk. Bit će noviteta i igrača koji dosad nisu igrali. Imamo deset utakmica i u svih deset želimo pobijediti! - poručio je Hajdukov trener na konferenciji za medije održanoj putem aplikacije Zoom, baš kao što je dan ranije Jairo odradio „media day”.

Umjesto oči u oči u novinarskom salonu stadiona u Poljudu, pripadnici „sedme sile” i Tudor susreli su se u virtualnom okruženju. Eto, i to smo doživjeli.

Novinari su ga upitali je li se čuo s dobrim prijateljem Nenadom Bjelicom nakon što je ovaj otišao iz Dinama.

- Neno je super. Posao je naš takav da neprijatelj nikad ne spava i uvijek te može iznenaditi. Tako je i sad njega iznenadio neprijatelj i to iz susjedne države – odgovorio je Tudor, nasmiješen i dobro raspoložen, očito zadovoljan odrađenim pripremama za nastavak sezone.

Za razliku od mnogih prvoligaša, Hajduk ni s kim nije odigrao prijateljski dvoboj, već je dva trening-susreta odradio među vlastitim redovima. Bit će i nekih novih lica, najavljuje Tudor.

- Ne volim isticati imena, ali vidjet ćete 3-4 nova imena. Oni su se nametnuli u novom načinu igre. No sve se u nogometu može brzo promijeniti. U pola sata možeš ispasti iz momčadi ili u nju upasti. Puno radimo na stvaranju pobjedničkog, fajterskog mentaliteta koji smo mogli vidjeti kod Jordana u filmu „Last Dance”. Toga fali ovim novim generacijama.

Jedno od „starih” lica koje ćemo gotovo sigurno vidjeti od prve minute bit će ono Hamze Barryja kojemu ugovor istječe koncem ovog mjeseca. Tudor ne krije simpatije prema gambijskom veznjaku.

- On mi se sviđa kao igrač. Klub i ja želimo da ostane, no još se nismo dogovorili. Sretan sam što će ostati do kraja sezone, a poslije ćemo vidjeti. UEFA je dala mogućnost klubovima da igrač koji ima ugovor do kraja sezone ostane još neko vrijeme.

Tudor je svjestan kako će proći neko vrijeme da momčad u onim pravim utakmicama za bodove dohvati zadovoljavajuću razinu, no na tom putu očekuju se pobjede. Povećanje broja izmjena s tri na pet trebalo bi pomoći.

- Takvu sam odluku priželjkivao i ranije, prije korone. Ona je poželjna u modernom nogometu i nadam se da će dovesti do brže i zanimljivije igre. Upozorio sam igrače da će ta opcija dati priliku svima.

Pobjedom bi Hajduk barem do nedjelje skočio s četvrtog mjesta na drugo.

- Tomo (op.a. Tomislav Ivković, trener Intera) je uvijek nezgodan i motiviran protiv Hajduka. Gledali smo ih u dvije prijateljske utakmice i jasno je da će se najviše pitati nas. Moramo ući punoga gasa od prve sekunde i probati riješiti utakmicu što prije – zaključio je Tudor.

#HAJDUK#IGOR TUDOR

Izdvojeno

01. srpanj 2020 16:37