StoryEditor
Hajdukostao na klupi

Tramezzani je namjeravao koristiti Caktaša u Osijeku, ali je Mijo prijavio kako se ne osjeća najbolje

8. veljače 2021. - 09:47
Nikša Stipaničev/Cropix

Drama je latentna, ali još se ništa (krupno) nije dogodilo.

Kapetan i golgeter Hajduka Mijo Caktaš drugi put nije ušao ni minute u igru. U Osijeku je sjedio na klupi.

Međutim, novo je objašnjenje: trener Hajduka Paolo Tramezzani namjeravao je, ako mu zatreba, koristiti u Osijeku Caktaša da uđe s klupe, ali je Mijo prijavio kako se ne osjeća najbolje. Je li imao fibru, što li, u svakom slučaju sjeo je na klupu za pričuve, bez pravog „šejpa” da uđe. Time je Tramezzaniju zavezao ruke u namjeri da ga eventualno uvede u igru.

Budući da je Adam Gyurcso počeo utakmicu, a Bassel Jradi ušao u drugom dijelu, očekivali smo da će Tramezzani posegnuti i za trećim, najvažnijim predstavnikom tročlane „rizične skupine” iz frižidera. Onih kojima ugovor istječe na ljeto, a status nisu ažurirali. No, Caktaša u igri vidjeli nismo. Pet zamjena (od 56. Jairo i Jradi, od 73. Dimitrov i Diamantakos, te od 88. Dolček), bez Caktaša.

I onda je stiglo objašnjenje, Caktaš se nije osjećao najbolje.

Pat-pozicija

Događa nam se da Caktaša pratimo korak, što misli uradit, kako će reagirat, je li dobro spavao ili ružno sanjao, da se nije digao na lijevu nogu? Je li odbio ući s klupe? Ne, nije odbio ući s klupe. Kako se osjeća, je li trenirao?

E, jučer je u Viškovu trenirao, znači da se osjeća bolje.

Hoće li ga trener koristiti u srijedu u Rijeci i kako dalje teče ova šahovska partija s pat-pozicijom, koji su potezi kuvertirani, teško nam je predvidjeti. Brzo će i cajtnot, zastavica će pasti.

Može biti virozan, zašto ne, sjetimo se sličnih ćakula prošlog proljeća, prije Koprivnice. Zamjerio je, nisu mu svi vjerovali da je bio bolestan.

A ni viroza ne mora nužno biti veliki problem, evo je Lovre Kalinić preskočio Istru zbog osjećaja nelagode, povišene fibre, pa je uredno branio već u Osijeku.

Dakle, mogao bi Caktaš biti na dispoziciji za jadranski derbi, ali jasno je da se odigrava nešto više od obične pozicije prvotimac ili rezerva. Pravo povuci-potegni s kapetanom. Tiramola, zategni, pa popusti.

Jučerašnje stanje na šahovskoj ploči prekinute partije glasi: Hajduk mu za Osijek ne zamjera, a  Caktaš u Viškovu uredno trenira. Čitajte nas i sutra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2021 08:53